Налице сега е ясен избор между възможностите Великобритания да напусне

...
Налице сега е ясен избор между възможностите Великобритания да напусне
Коментари Харесай

Тереза Мей: Изборът сега е между излизане от ЕС със сделка или изобщо да няма Брекзит

Налице в този момент е явен избор сред опциите Англия да напусне Европейския съюз със договорка или въобще да не го напусне, съобщи английският министър председател Тереза Мей, която се пробва да реализира компромис с опозиционната Лейбъристка партия, представена от английския в. "Обзървър ".
"Тъй като Народното събрание даде ясно да се разбере, че ще попречи на Англия да напусне без договорка, в този момент имаме безапелационен избор: да напуснем Европейски Съюз без съглашение или въобще да не напуснем ", сподели Мей нощес в финален, обезверен зов към законодателите да поддържат договорка, отбелязва вестникът.
Колкото по-дълго трае това, толкоз по-голям е рискът Обединеното кралство изобщо да не напусне, акцентира министър-председателката. Това ще значи да допуснем Брекзитът, за който гласоподаваха британците, да ни се изплъзне. Изключително значимо е да осъществим това, за което гласоподаваха хората, а с цел да го създадем, би трябвало да имаме договорка, добави тя.
Втори референдум за участието на Англия в Европейски Съюз би бил "крайно изменничество ", написа в днешния брой на в. "Сънди телеграф " водачът на Камарата на общините Андреа Ледсъм, представена от Ройтерс.
"Това ще изисква дълго отсрочване, ще разпали разединяващите диспути, а и откакто Народното събрание до момента не съумява да приложи резултатите от първия, нямаме аргументи да считаме, че ще почете и тези от втория референдум ", означи тя.
"Виждането, което имахме за Брекзит, се изпарява, а нямаме време да го спасим ", предизвести Ледсъм.
Правителството на Тереза Мей възнамерява да промени законопроекта за Брекзит, включвайки в него законодателна мярка, която подсигурява подписване на митническо съглашение с Европейски Съюз, в опит да си обезпечи поддръжката на Лейбъристката партия за съглашение за Брекзит, заяви в. "Сънди таймс ".
"Факт е, че по връзки на Брекзит има детайли, по които двете съществени партии са на едно мнение: и двете желаеме да се приключи свободното придвижване, желаеме да напуснем с добра договорка и да защитим работните места. Това е основата за компромис, който може да получи поддръжка от болшинство в Народното събрание, а поддръжка на това болшинство е единственият метод да изпълним Брекзит, означи Мей в мнения, публикувани от канцеларията й на "Даунинг стрийт ".
"Намерението ми е да реализира съглашение с европейските водачи, което ще значи, че щом договорим договорка тук, вкъщи, ще можем да напуснем Европейски Съюз в границите на шест седмици ", посочи тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР