Налице са всички предпоставки до няколко седмици да бъдат прекратени

...
Налице са всички предпоставки до няколко седмици да бъдат прекратени
Коментари Харесай

Прекратяват договорите с американските централи

Налице са всички предпоставки до няколко седмици да бъдат прекъснати договорите с така наречен американски централи. Това оповестиха от Българската стопанска камара след третата среща по проблемите на енергетиката при министър-председателя Бойко Борисов.

В диалозите участваха ръководителят на комисията по енергетика Делян Добрев, финансовият министър Владислав Горанов и енергийният Теменужка Петкова, ръководителите на БЕХ, НЕК, АЕЦ, ръководителите на национално представителните работодателски организации – Васил Велев (председател на АИКБ), Димитър Бранков (зам.-председател на БСК), Цветан Симеонов (председател на БТПП) и Кирил Домусчиев (председател на КРИБ), както и енергийните специалисти Константин Стаменов и Румен Радев.

Фокусът е бил върху две съществени тематики – бъдещето на американските централи и заплахата от нова спекулация в енергетиката по линията на поддържане на така наречен леден запас и включването в микса на нови централи с “преференциални цени ”.

Потвърдено е опазване на средногодишната стойност на студения запас от 500 МВт. Поет е ангажимент в пакета от законови промени в областта на енергетиката да се прибавят и такива, които да не разрешат блокиране на либерализацията на пазара, появяването на нов вид производители на сила с “преференциални цени ” и присъединяване им в контролирания пазар, което би било непозволена държавна помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР