Налице са все повече доказателства, че храната в чинията ви

...
Налице са все повече доказателства, че храната в чинията ви
Коментари Харесай

Храната може да повлияе на разпространението на рака

Налице са от ден на ден доказателства, че храната в чинията ви може да промени разрастването и разпространяването на рака . Това оповестиха учени от Университета в Кейбридж, представени от английските медии.

Изследванията върху животни, оповестени в сп. Nature, са посочили, че туморите на гърдата са забавили развиването си без хранителното вещество аспарагин . Това вещество се намира в обичаните на кулинарите аспержи , както и в домашните птици, морски блага и доста други храни .

В бъдеще учените се надяват да се възползват от " кулинарните зависимости " на рака, с цел да подобрят лекуването .

Аспарагинът е аминокиселина, като името му е производно от аспержите.

Проучването, извършено от Института за проучване на рака към Университета в Кеймбридж, е било осъществено върху мишки с нападателна форма на рак на гърдата. Обикновено те ще умрат след няколко седмици, когато туморът се популяризира в цялото тяло.

Ала когато мишките са били захранвани с диета, в която е имало ниско количество аспарагин , или са им давани медикаменти, които блокират аспарагина, тогава туморът не е успявал да се разрасне .

През предходната година учените от Университета в Глазгоу демонстрираха, че неутрализирането на аминокиселините серин и глицин е забавило развиването на лимфома и рак на червата .

" Виждаме възходящи доказателства, че характерни типове рак са пристрастени към избрани съставни елементи от нашата диета . В бъдеще посредством смяна на диетата на пациент или посредством потребление на медикаменти, които трансформират метода, по който туморните кафези могат да имат достъп до тези хранителни субстанции, се надяваме да подобрим резултатите от лечението ", акцентира един от създателите на проучването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР