Налице са все по-ясни знаци, че Русия ще продължи да

...
Налице са все по-ясни знаци, че Русия ще продължи да
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: „Газпром“ се държи странно

Налице са все по-ясни знаци, че Русия ще продължи да употребява газа за политически цели.

Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи Българска телеграфна агенция, като цитира Ройтерс.

Тя приказва на конференция, проведена от няколко немски медии в Брюксел.

„ За да подсигуряваме независимостта си, би трябвало да работим с снабдители на газ, на които може да се разчита “, добави Фон дер Лайен.

Според нея н Европейски Съюз ще подписа партньорство със Съединени американски щати за енергийна сигурност и увеличение на доставките на полутечен природен газ. Европа ще договаря и с други производители на га като Норвегия за увеличение на доставките. Освен това Европейски Съюз може да усъвършенства използването на личните си газохранилища, а и да усили вместимостта им.

Русия явно няма желание да усилва доставките на газ за Европа макар огромното търсене и високите цени, счита Урсула фон дер Лайен. Това по думите й е доста чудноват метод за правене на бизнес от страна на „ Газпром “.

Изявлението на ръководителя на Комисията идва, откакто стана ясно, че съветският колос не е декларирал спомагателни количества пренос през пунктовете „ Суджа “, „ Сохрановка “ и „ Велке Капушане “.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР