Налице са все по-ясни знаци, че Русия ще продължи да

...
Налице са все по-ясни знаци, че Русия ще продължи да
Коментари Харесай

Русия ще продължи да използва газа за политически цели, смята Урсула фон дер Лайен

Налице са все по-ясни знаци, че Русия ще продължи да употребява газа за политически цели. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на конференция, проведена от няколко немски медии.

" За да подсигуряваме независимостта си, би трябвало да работим с снабдители на газ, на които може да се разчита ", добави тя.
Фон дер Лайен: Новите наказания против Русия може да обиден и популацията
Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз приготвя необятен пакет от стопански и финансови наказания против Русия...
Прочети повече
Според Фон дер Лайен Европейски Съюз ще подписа партньорство със Съединени американски щати за енергийна сигурност и нарастване на доставките на полутечен природен газ, ще договаря и с други производители на газ, да вземем за пример Норвегия.

" Освен това Европа може да усъвършенства използването на личните си газохранилища, а и да усили вместимостта им ", добави председателката на Европейска комисия, написа Българска телеграфна агенция.

Според нея Русия явно няма желание да усилва доставките на газ за Европа макар огромното търсене и високите цени, което по думите й е " доста чудноват метод за правене на бизнес от страна на " Газпром ".

Изявлението на Фон дер Лайен идва, откакто стана ясно, че съветският колос не е декларирал спомагателни количества пренос през пунктовете " Суджа ", " Сохрановка " и " Велке Капушане ".
Санкции против Русия поради Украйна – може ли Европа да си ги разреши?
Санкции – това е една от най-често споменаваните думи във връзка с Русия в последно време. Причината, несъмнено, е обстановката с Укр...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР