Налице са сериозни нарушения при отдаването под наем на учебната

...
Налице са сериозни нарушения при отдаването под наем на учебната
Коментари Харесай

Асен Василев откри сериозни нарушения с базата на АДФИ в курорта Албена

Налице са съществени нарушавания при отдаването чартърен на образователната база на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) в курортния комплекс " Албена ". Това излиза наяве от одит на публичната поръчка, назначен от служебния финансов министър Асен Василев.

В средата на юни Василев назначи инспекция след, което сподели, че чиновници на финансовата ревизия, ръководена в оня миг от Георги Начев, развиват туристически бизнес с държавно имущество, ремонтирано с пари на данъкоплатците.

Оказа се, че образователната база в " Албена " е отдадена чартърен на образуваната през август 2020 година Асоциация на специалистите по финансов надзор в България с ръководител Цветан Навчев - началник на отдел в подчинената на финансовия министър АДФИ и спряган за един от най-близките хора до уволнения от Василев ръководител на организацията Георги Начев - някогашен чиновник на ДАНС.

Точно преди да отдаде станцията чартърен, държавната финансова ревизия стартира ударен ремонт на почивната база в Албена от своя бюджет. Първо е подписан контракт за опреснителен ремонт за 70 000 лв. без Данък добавена стойност. Контрактът е подписан на 31 март тази година, а за реализатор е определена компания от Добрич. Само три седмици по-късно АДФИ афишира нова социална поръчка за ремонт на същата база, само че цената към този момент е 368 000 лв. без Данък добавена стойност.

Новият собственик на почивната база подвига цените за чиновниците на организацията. Преди година те са плащали по 15 лв. на човек, с цел да наемат бунгалата, а тази година почиваща двойка би трябвало да заплаща двойно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР