Налице са съмнения за извършени нарушения. Това заключение се прави

...
Налице са съмнения за извършени нарушения. Това заключение се прави
Коментари Харесай

Парламентът заключи, че има съмнения за извършени нарушения в НДК

Налице са подозрения за осъществени нарушавания. Това умозаключение се прави в отчета на времената комисия в Народно събрание, която ревизираше по какъв начин са изразходвани средствата за ремонта на НДК по отношение на идното следващата година българско председателство на Европейски Съюз. Документът бе признат от депутатите в звеното с 10 гласа „ за” на ГЕРБ и „ Обединени патриоти” и 9 „ против” от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Воля ", като се чака да бъде гласуван и в пленарната зала на следващия ден.
След това той ще бъде изпратен и на способените органи, измежду които прокуратурата, Агенцията за държавна финансова ревизия и отрасловото министерство за председателството, посочи шефката на комисията Диана Йорданова от ГЕРБ.
Народните представители категорично прецизираха в отчета си обаче, че по подозренията за нарушавания би трябвало да се произнесат съответните способени органи, защото Народно събрание е законодателен, а не проверяващ орган. По случая към този момент тече дело, като прокуратурата повдигна обвиняване на някогашния изпълнителен шеф Мирослав Боршош за занемареност и непозволено разходване на средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР