Налице са достатъчно доказателства, че шофьорът, прегазил 15-годишно момче на

...
Налице са достатъчно доказателства, че шофьорът, прегазил 15-годишно момче на
Коментари Харесай

Повдигат обвинение за убийство с евентуален умисъл на шофьора, прегазил 15-годишно момче в София

Налице са задоволително доказателства, че водачът, прегазил 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на София, е направил действието след съзнателно нарушение на Закона за придвижвания по пътищата. Това стана ясно от взаимен брифинг на държавното обвиняване и Столична дирекция на вътрешните работи.

Предвиденото в закона наказване за ликвидиране на пътя при възможен предумисъл е отнемане от независимост сред 10 и 20 години и доживотно лишаване на правото за ръководство на МПС. По думите на Иво Илиев – заместник-градски прокурор на Софийска градска прокуратура, казусът е подобен на злополуката с Милен Цветков и тази на Околовръстния път в София, при която почина един френски жител, а различен пострада тежко.

37-годишният мъж е карал по метод, по който съзнателно е позволил появяването на общественоопасни последствия, сподели още прокурор Илиев. Водачът е бил придружаван с жена и нейното дете. Предполага се, че скоростта, с която се е движил, е била към 80 км/ч. Няма следи от спирачен път. Според експертизата мъжът е карал с 2 промила алкохол в кръвта.

Очаквайте детайлности!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР