Налице е завишен миграционен натиск, съобщи в Народното събрание служебният

...
Налице е завишен миграционен натиск, съобщи в Народното събрание служебният
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Налице е завишен миграционен натиск

Налице е повишен миграционен напън, заяви в Народното събрание служебният вътрешен министър Бойко Рашков. За първото полугодие над 17 хиляди са опитите на жители от трети страни да влязат на територията на страната.

Засилено е наличието на чиновници на Главна дирекция "Жандармерия " и на Гранична полиция, като на границите ни с Турция и Гърция са командировани близо 300 чиновници с 28 високопроходими автомобила.

„ Допълнително, считано от 28 юли, в прилаганите охранителни мероприятия са включени 150 чиновници и 35 броя транспортна техника от дирекция „ Жандармерия “, ситуирани на съществени пътни възли и в региони на обитаеми места в дълбочина на граничната зона при границите с Турция и Гърция “.

Министър Рашков заяви, че потенциалът на бежанските центрове в Харманли и Любимец е напълнен на 85%.

Депутатите изслушват през днешния ден още веднъж министъра на вътрешните работи от служебното държавно управление Бойко Рашков по искане на ГЕРБ-СДС - този път за степента на миграционен напън у нас. За 46-ото Народно заседание през днешния ден е първият петъчен парламентарен надзор.

В процедурата се упорства Бойко Рашков да осведоми Народното събрание и за незаконната миграция на територията на страната за интервала на служебното държавно управление. По-рано депутатът Христо Гаджев посочи:

„ Искаме първо да забележим какво е положението, какви ограничения взема Министерство на вътрешните работи и взема ли изобщо ограничения да предотврати влизането на територията на България незаконно “.

Рашков бе изслушван и в сряда по отношение на изнесените от него изказвания за нелегално подслушване на политици и жители.

В рамките на петъчния парламентарен надзор девет министри от служебния кабинет ще дават отговор на 20 въпроса и две питания на депутати.

От Бойко Рашков са изискани съответни данни за формираните досъдебни производства за пазаруване на гласове.

Министърът на стопанската система Кирил Петков ще осведоми за ръководството на европейски пари в поддръжка на бизнеса.

За събраните по правосъден ред средства от отговорностите към страната от хазартния бизнес в размер на 700 млн. лв. ще дава отговор финансовият министър Асен Василев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР