Налице е тенденция за успокояване и спиране на ръста на

...
Налице е тенденция за успокояване и спиране на ръста на
Коментари Харесай

Брокери: Има тенденция за успокояване пазара и спиране ръста на цените на имотите в София

Налице е наклонност за усмиряване и прекъсване на растежа на цените на имотния пазар в София, регистрират брокери. 

" Успокоението на цените на парцелите стартира още в края на предходната година и началото на тази, като се вижда понижение на броя на покупко-продажбите. Това от своя страна постоянно довежда до усмиряване на цените. "

Това споделя Владислав Иванов, търговски и финансов съветник в региона на недвижимите парцели, съгласно който взривът в покупко-продажбата през последните години ще докара до понижаване на цените:

" На пазара ще има повече парцели, в сравнение с хора, които биха желали да ги наемат и от там към този момент на човек, когато му трябват пари, той ще би трябвало да продава и ще излязат на пазара повече парцели, по този начин, че естествен стопански цикъл е постоянно цените да падат и аз съм уверен, че в идващите няколко години ще бъдем очевидци на това ", добави Иванов.

Панелните жилища резервират цената си поради положителната им локация и така наречен действителна площ, т.е. не се заплаща в допълнение за общи елементи.

Предпочитанията към вида жилище е в директна взаимозависимост от задачите на купувачите:

" Обикновено фамилиите към днешна дата избират да закупуват тристайни жилища. Това не са капиталовите парцели. Тези, които ги търсят за инвестиция, избират да закупуват едностайни и двустайни, т.е. според от задачите са и желаните парцели ". 

Към момента вложителите се въздържат от започване на нови огромни планове, твърди Иванов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР