Налице е отстъпление в премахването на публикации с омраза от

...
Коментари Харесай

Социалните мрежи не бързат да премахват публикации с омраза


Налице е оттегляне в премахването на изявления с ненавист от обществените мрежи
(снимка: CC0 Public Domain)

Регулаторите на Европейския съюз видяха, че обществените мрежи не бързат да отстраняват изявления с прояви на ненавист, каквито условия има към активността им и те следва да ги съблюдават.

През 2022 година най-големите обществени мрежи отстраниха по-малко насаждащо ненавист наличие, в сравнение с година по-рано, заяви Associated Press, базирайки се на отчет, показан от регулаторните органи в Европейски Съюз.

Twitter демонстрира най-слаби резултати, до момента в който TikTok и YouTube показват най-голямо старание – те съумяват да подобрят миналогодишните резултати, само че в разнообразни категории.

Според отчета, който обобщава данни за интервал от шест седмици предходната пролет, екипът на Twitter е разрешил малко над половината от сигналите за тирада на омразата в границите на 24 часа, по отношение на 82% през 2021 година
още по темата
За съпоставяне, за същите 24 часа модераторите на Фейсбук са обработили 64% от сигналите, Instagram – 56,9%, YouTube – 83,3% и TikTok – 92%. В това класиране единствено китайската услуга за къси видеа усъвършенства миналогодишния си резултат.

Броят на изявленията с ненавист, фактически изтрити от модераторите на Twitter, е понижен от 49,8% на 45,4% през годината. В TikTok този индикатор понижава с една четвърт през годината и възлиза на 60%.

Фейсбук и Instagram също демонстрират лек спад в изтриването на изявления с ненавист. В същото време YouTube усилва резултата си, достигайки 90%.

Междувременно европейските регулатори са най-притеснени от Twitter – тази седмица обществената мрежа уволни последните си двама чиновници в Брюксел и затвори локалния си офис.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР