Налице е интерес от страна на трима инвеститори към района

...
Налице е интерес от страна на трима инвеститори към района
Коментари Харесай

България преговаря с три компании за инвестиции във Видин

Налице е интерес от страна на трима вложители към региона на Видин. Неназованите компании обмислят вложения на обща планирана стойност 30 млн. лева, които биха отворили 750 нови работни места в региона. За желанията на тримата вложители заяви служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев по време на посещаване в регионалната администрация.

Отделно от тях сега Българската организация за вложения е в процедура по узаконяване на план във Видин на стойност 14 млн. лева, който планува откриване на 400 работни места. Дали става въпрос за разширение на съществуващо произвеждане или нова инвестиция, както и в каква сфера на активност е не излиза наяве. Министърът обаче пое ангажимент пред управата на града този план да бъде предпочитано сертифициран.

Както Economic.bg писа в края на август, служебният министър си сложи за цел да модернизира Агенцията за вложения и да форсира сходни процедури по узаконяване в търсене на повече нови капиталови планове.

Иначе регионът на Северозападна България като цяло е най-бързо обезлюдяващият се и най-слабо стопански развъртян в цялата страна.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР