Наличието на по-силни религиозни вярвания е свързано с по-високи нива

...
Наличието на по-силни религиозни вярвания е свързано с по-високи нива
Коментари Харесай

Силно религиозните са по-удовлетворени сексуално, сочи изследване

Наличието на по-силни религиозни вярвания е обвързвано с по-високи равнища на полово задоволство, демонстрира ново изследване на учени от Екзитърския университет във Англия.

Очаквано, хората, които оповестяват, че религията заема значимо място в живота им, вършат по-малко секс - поради въздържанието до момента в който не намерят непрекъснат сътрудник. Но пък са по-доволни от половия си живот като цяло.

Изследването демонстрира, че неналичието или многото полови сътрудници през целия живот е обвързвано с по-ниско полово задоволство. Установено е, че повече инцидентен секс или секс без обич води до по-малко половото задоволство както за мъжете, по този начин и за дамите.

Проучването, оповестено в The Journal of Sex Research, е извършено от доктор Нитзан Пери-Ротем от университета в Ексетър и доктор Вегард Скирбек от Норвежкия институт по публично здраве и Колумбийския университет.

" Връзката сред честотата на секса и половото задоволство не е нито елементарна, нито ясна; във всички видове връзки прекомерно малко или прекалено много секс се свързва с по-ниско полово задоволство, което допуска, че съществува оптимум във връзка с честотата, обвързвана с по-високи равнища на задоволство ", обяснява Д-р Пери-Ротем.

Данните се базират на третото английско национално изследване на половите настройки и метод на живот, включващо над 15 хиляди души сред 18 и 59 години.

По-религиозните омъжени дами оповестяват за по-голямо полово задоволство от техните по-малко религиозни връстници, макар че тази връзка не е открита измежду женените мъже. Неомъжените религиозни мъже също оповестяват за по-голямо задоволство от половия живот, макар че тази връзка изчезва, откакто откривателите включват контроли за отношението към инцидентен секс и секс без обич, или когато извадката е лимитирана до полово дейни респонденти.

Сред попълнилите изследването 11 % от мъжете и 16 % от дамите оповестяват, че религията и религиозните вярвания са доста значими за тях. Повече от две трети от интервюираните оповестяват, че в никакъв случай или съвсем в никакъв случай не са посещавали религиозни служби. Половината от интервюираните са женени, други 17 % живеят с сътрудник, а една пета нямат непрекъснат сътрудник.

Средно мъжете оповестяват за по-висока периодичност на полови актове през последните четири седмици спрямо дамите, само че разликата е дребна - 4,4% спрямо 4%. Около една четвърт от дамите и мъжете показват мощно единодушие с изказванието " усещам се задоволен от половия си живот ", до момента в който 14% от дамите и 17% от мъжете оповестяват, че са недоволни от него.

Близо 40% от мъжете оповестяват, че са имали 10 или повече полови сътрудници през живота си, спрямо една четвърт от дамите.

" Тъй като религиозните хора са по-малко склонни да вземат участие в инцидентен секс и е по-вероятно да лимитират половата интензивност до връзка, учредена на обич, това може да докара до по-ниски упования за полова интензивност отвън формалния съюз, както и до нараснало задоволство от половия живот като цяло. Въпреки това е допустимо религиозните усеща по отношение на светостта на брачния секс, както и неодобрението на секса отвън брака, да имат повече значение за половото задоволство на дамите, в сравнение с мъжете. Това е явно и от релативно по-високите равнища на полово задоволство измежду по-религиозните съжителстващи мъже, когато всички други променливи се поддържат непрекъснати, до момента в който не е открита сходна връзка измежду съжителстващите дами ", смята д-р Скирбек.

Проучването демонстрира забележителна връзка сред просветителните достижения и половата периодичност и задоволство. Високообразованите хора оповестяват за по-рядък секс, както и за понижено задоволство от половия живот спрямо тези с по-ниска подготовка.

Има и други разлики сред мъжете и дамите - при мъжете няма връзка сред броя полови сътрудници през целия живот и удовлетворението, до момента в който дамите с над 10 регистрират по-малко задоволство.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР