Наличието на мост в Русе е по-скоро позитив, а не

...
Наличието на мост в Русе е по-скоро позитив, а не
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Служебното правителство да поиска от ЕК удължаване на сроковете за Плана за възстановяване

Наличието на мост в Русе е по-скоро позитив, а не негатив. Важен е методът на локалните управляващи там и на държавното управление. За мен решението да преместим камионите от Русе в Стара Загора не е трайно и не е редно. Това сподели в " Денят стартира " евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков.

По думите му решението може да пристигна от Брюксел. Изрази вяра Екологичен потенциал да одобри предлагането му времето за инспекция на камион до една минута. Обясни по какъв начин може да се осъществя това на процедура.

Новаков разяснява и тематиката енергетика. Подчерта, че макар апелите, че би трябвало да сме по-прогресивни и да си отворим сърцата за зелената сила, тази зима режим на тока няма да има, тъй като имаме въглища и АЕЦ. От друга страна би трябвало да напълним хранилището си в Чирен с наличен газ, с цел да имаме топла и светла зима.

Сподели, че съгласно него, България може да откри газ и от други места, в случай че има някой, който схваща от енергетика и може да го контракти в действителност.

Относно слотовете за разтоварване на полутечен газ, които не сме договорили, Новаков съобщи, че обстановката припомня тази с Плана за възобновяване и резистентност. Ние сами си позволяваме неточности, които са в наш ущърб.

По тематиката с помощите " на калпак " той е безапелационен, че те са проинфлационни. " От друга страна не можем да минем без обезщетения за бизнеса, само че не на разхвърлян принцип ", посочи евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП.

Служебното държавно управление неотложно да изиска от Европейска комисия удължение на периодите, в които можем да се възползваме от Плана за възобновяване, предложи още Андрей Новаков. Посъветва кабинета " да се позове на форсмажор и за това, че имаме опция да допуснем над 50% неусвояемост. " Припомни, че с цел да получим пари по Плана за възобновяване и резистентност би трябвало да приемем 22 нормативни актове.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР