Нали не сте забравили онзи наистина странен астероид с форма

...
Нали не сте забравили онзи наистина странен астероид с форма
Коментари Харесай

Оумуамуа се търкаля из космоса, не се върти около оста си

Нали не сте не запомнили оня в действителност чудноват метеорит с форма на пура, който беше открит да лети през нашата Слънчева система в края на предходната година? Това, което към този момент знаем е, че идва от доста надалеч и е първият междузвезден метеорит, следен в миналото от човечеството.

Събитието е толкоз необичайно, а формата на метеорита беше толкоз необикновена, че някои учени смятаха, че в действителност обектът може да е непозната сонда. Тази концепция значително бе отхвърлена, само че историята на странната галактическа канара се оказа още по-неочаквана, тъй като учени откриха, че метеоритът явно се прекатурва.

Дългата тясна канара, наречена Оумуамуа, при положение, че сте не запомнили, явно се е преобърнала от известно време преди да влезе в нашата Слънчева система, само че откривателите виждат това неотдавна, с помощта на наблюденията на количество светлина, която обектът отразява към Земята. Изследването е оповестено в списание Nature Astronomy.

Изследователите към момента не са сигурни какъв е произходът на Оумуамуа (Oumuamua), тъй че е невероятно да се каже по кое време или по какъв начин камъкът е почнал своето необичайно пътешестване или е почнал да се върти по този метод , само че те допускат, че в произхода на метеорита би трябвало да е бил забъркан някакъв тип конфликт.

Интересно е, че скалата се прекатурва , вместо да се върти към хоризонталната си ос.

„ В един или различен миг скалата е била част от конфликт “, изяснява доктор Уесли Фрейзър от университета Queen’s. „ Преобръщането в действителност предизвиква напрежение вътре в предмета и постепенно, само че непрекъснато отстранява силата от въртенето “, споделя Фрейзър.

Откакто е видян за първи път, учените се пробват да дадат някакво пояснение за какво Омуамуа наподобява по този начин. Астероидът не наподобява на никоя галактическа канара, която в миналото сме виждали, като ранните догатки като че ли се концентрираха върху дългото му странствуване през космоса, което постепенно само че непрекъснато е издължавало скалата и тя е придобила странната си форма до момента в който лети към нашата Слънчева система.

Фактът, че в действителност метеоритът се търкаля в космоса, а не се движи като летящо копие, наподобява че отхвърля тази доктрина. Във всеки случай става все по-ясно, че това е най-интересният и чудноват клиент, който в миналото човечеството е забелязвало в Слънчевата система.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР