Нали не сте дали обет да се пренебрегвате до края

...
Нали не сте дали обет да се пренебрегвате до края
Коментари Харесай

Спри за миг! За малките удоволствия и още нещо….

Нали не сте дали обет да се пренебрегвате до края на живота си? Сред забързаността на деня, измежду лавината от задания не ви остава време за толкоз доста неща. Е, тогава си откраднете малко време за себе си - дребни трошички време, разпръснати през целия ден. Това са дребни съкровища, които не трябва да изпускате. Никой няма да ви даде орден за самоотдаденост и саможертви. Нали ви е ясно това? Никой няма да ви върне всичко пропуснато. А животът си тече, никого не чака.

В тези трошици време, направете нещото, което от дълго време ви се желае да извършите. Поглезете се както ви харесва. Пуснете си обичаните песни. Отидете на един възвишен масаж. Попейте. Направете една освежаваща разходка. Дишайте с цялостни гърди. Почетете малко от някоя забавна книга. Направете си благ подарък. Правете каквото ви се прави.

Направете една къса медитация. Затворете очи и си представете, че сте една пъстра и красива пеперуда, която пърха с криле и каца от цвят на цвят, поема божественото благоухание и нектар на цветята. Много е зареждащо.

Или пък това: Представете си, че сте крал/кралица и вашият палат се намира на един висок рид. Имате доста подчинени, които извършват всичките ви заповеди и прищевки. Качили сте се на върха на кулата и пред вас се открива приказна панорама. Почувствайте се безгрижни, като че ли цялото време и целият свят са ваши.

Отпуснете се. Мечтайте! Бъдете Творец на живота си! Какво сте се вкопчили на живот и гибел в кормилото на живота. Излезте малко от въртележката на всекидневието.

Това ще ви достави наслаждение, ще успокои терзания ви дух. Ще почувствате по какъв начин настроението ви се усъвършенства, ставате по-бодри. Ще доставите сила на душата и тялото си. Ще трансформира монотонното всекидневие в ария.

Чувствате се към този момент ужасно! Никога не оставяйте тези минутки да отлетят!

Пей, сърце!

Хей живот, здравей, здравей!

За него, животът, направил/а бих всичко!

Животът е извор, пийте до насита от него. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР