Нали искат откритост и публичност от главния прокурор? Мисля, че

...
Нали искат откритост и публичност от главния прокурор? Мисля, че
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата е открита и прозрачна, време е и политиците да станат такива

„ Нали желаят неприкритост и гласност от основния прокурор? Мисля, че неприкритост и гласност прокуратурата дава задоволително, само че е време неприкритост и гласност да дават и българските политици. Решенията на българските политици ще заплащат гражданите“. Това сподели основният прокурор Иван Гешев преди старта на дебатите по предлагането за предварителното преустановяване на мандата му. Той разяснява основанията на правосъдния министър Надежда Йорданова да желае отстраняването му.

„ Разбрах, че прокуратурата е централизирана макар конституционните промени и Закона за правосъдната власт. Разбрах, че прокуратурата, а не Министерство на вътрешните работи разкрива закононарушения. Разбрах, че прокуратурата управлява правосъдното разследване, а не съдът. Прокуратурата има законодателна самодейност. В рамките на предишното съвещание на пленума на Висш съдебен съвет разбрах, че по право вземам участие във Висшия правосъден съд, а не във Висшия правосъден съвет“, уточни Гешев.

„Разбрах, че да подариш разкази на Йовков и Вазов на неправителствена организация съставлява враждебно и надменно отношение към неправителствени организации. Очаквам да повиша равнището си на обща просвета и правни познания. Ако не беше смешно, щеше да е тъжно. И то щеше да е тъжно за българската държавност. В името на българската държавност се надявам министърът на правораздаването вместо да обикаля телевизионните студия и най-вероятно да декларира погрешни изказвания с искрено политически темперамент, които уронват престижа на правосъдната власт и по този метод засягат всеки един български жител, да съобщи изказванията си в пленума на Висш съдебен съвет, а не да мълчи.

Г-н Христо Иванов и госпожа Надежда Йорданова да не се крият. Да излезем пред българските жители и всеки да чуе причините ни“, безапелационен бе основният прокурор.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР