Налагането на визови ограничения спрямо Русия не е добра идея.

...
Налагането на визови ограничения спрямо Русия не е добра идея.
Коментари Харесай

ООН: Налагането на визови ограничения спрямо Русия не е добра идея

Налагането на визови ограничавания по отношение на Русия не е добра концепция. Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш пред РИА Новости.

Той акцентира, че не всички руснаци поддържат събитията в Украйна и в светлината на спора са изразили предпочитание да изоставен страната, " тъй че евентуално не е добра концепция да ги стопираме да дойдат при нас ", цитира news.bg.

Шефът на Организация на обединените нации изрази вяра актуалните ограничавания да бъдат отстранени след края на войната.

На 6 септември Европейската комисия утвърди предложение за спиране на съглашението сред Европейски Съюз и Русия за облекчение на визовия режим.

Това значи, че цената на визите и общото време за обработка ще се усилят доста, а издаването на туристически визи ще бъде последният приоритет в консулствата.

Освен това Европейската комисия прикани страните от Европейски Съюз да ревизират претендентите за виза за " надеждност ".

На 7 септември Литва, Латвия и Естония се споразумяха да лимитират влизането на съветски жители на своя територия от Русия и Беларус.

Ден по-късно Полша се причисли към решението на балтийските страни за ограничение на допускането на съветски жители на своя територия.

Решението на четирите страни да не позволяват на своя територия съветски жители с шенгенски визи, влиза в действие от през днешния ден.

От днешна дата Швейцария също спря издаването на визи на руснаци по облекчена процедура.

От своя страна съветският дипломат в Берлин Сергей Нечаев увери, че Москва не поддържа играта с визовите ограничавания и дискриминация и вратите на Русия ще останат отворени за всички искащи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР