Налагането на таван на цените за руския петрол от Запада

...
Налагането на таван на цените за руския петрол от Запада
Коментари Харесай

Таванът на цените само ще направи петрола по-скъп, предупреждава Русия

Налагането на таван на цените за съветския нефт от Запада и неговите съдружници ще докара единствено до повишаване на суровината и до лимитирано предложение на нефт на пазарите. За това предизвести заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Нещо невъобразимо ще се случи с цените , уточни той и акцентира, че ходът на Запада да сложи таван на цената на съветския морски нефт до 60 $ за барел единствено " ще навреди на потребителя ".

Руската стопанска система има повече от задоволителен капацитет да задоволи потребностите на специфичната военна интервенция и неотдавна въведената горна граница на цените на съветския недопечен нефт няма да повлияе на нейния курс, увери от своя страна представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Тези ограничения обаче безспорно ще окажат въздействие върху стабилността на международния енергиен пазар, причинявайки цялостната му дестабилизация, предизвести той.
 Москва за тавана на цените: Европа ще живее без съветски нефт
Москва за тавана на цените: Европа ще живее без съветски нефт

Кремъл не приема ограничаването и обмисля ответни ограничения

На 3 декември Европейски Съюз, страните от Г-7 и Австралия одобриха да наложатот 60 $ за барел.

От своя страна Кремъл съобщи, че страната няма да одобри таван на цената на своя нефт и обмисля по какъв начин да отговори на мярката.

От съветското посолство в Съединените щати също р и подчертаха, че Москва ще продължи да намира купувачи за петрола си.

Русия неведнъж е заявявала, че.

Таванът на цените ще разреши на страните отвън Европейски Съюз да продължат да внасят съветски недопечен нефт по море, само че ще забрани на транспортните, застрахователните и презастрахователните компании да обработват товари с съветски недопечен нефт по целия свят, в случай че той не се продава за по-малко от 60 $ за барел. Това може да усложни доставката на съветско синьо гориво на цена над горната граница даже до страни, които не са част от съглашението.
 Русия няма да доставя нефт на страни, подкрепили таван на цените
Русия няма да доставя нефт на страни, подкрепили таван на цените

Русия чака петролното ембарго от Европейски Съюз през декември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР