Налагането на санкции срещу руски газови източници е червена линия

...
Налагането на санкции срещу руски газови източници е червена линия
Коментари Харесай

Санкциите срещу руския газ са червена линия за Унгария

Налагането на наказания против съветски газови източници е " алена линия " за Унгария. Това съобщи на онлайн брифинг унгарският външен министър Петер Сиярто.

Ние ясно се отнасяме към глобите за доставки на сила като алена линия, акцентира той, добавяйки, че " енергийната сигурност не е идеологически или метафизичен въпрос, а физически ".

Според министъра " не е реалистично " съветските енергийни източници да се отдръпват " през ​​следващите година-две ".

Сиярто уточни, че макар че сега Унгария не дава оръжие на Украйна, страната " няма да блокира другите страни членки на Европейски Съюз да доставят повече въоръжение.

Днес 27-членният блок ще разиска вероятни нови наказания против Русия, в това число ембарго върху петрола и вероятно изключване на още съветски банки от интернационалната система за банкови разплащания SWIFT.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейският съюз е прекомерно подвластен от съветските изкопаеми горива и би трябвало да се измъкне от тази взаимозависимост по метод, който да не нарани прекалено много личната му стопанска система, тъй като това е най-силният лост против Путин и неговата война.

Съединени американски щати и Англия към този момент се отхвърлиха от съветския нефт, само че Европейски Съюз не посмя да направи тази стъпка. В същото време Европейската комисия създаде проект за последователно извеждане на нефт, въглища и газ от Русия до 2030 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР