Налагането на поредните санкции и включването на поредните български лица

...
Налагането на поредните санкции и включването на поредните български лица
Коментари Харесай

Никола Минчев: Новият списък Магнитски е знак

Налагането на следващите наказания и включването на следващите български лица в листата е знак, че установяването на господство на закона и провеждането на една всеобхватна правосъдна промяна би трябвало да се случи. Това би трябвало да бъде не тъй като се изисква извън, а тъй като е значимо за страната ни, сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия от " " във връзка излезлия на 10 февруари нов лист със глобени от Съединени американски щати по закона " Магнитски " българи.
Всичко по тематиката: Новите наказания " Магнитски " 75
За нас правосъдната промяна не е въпрос за парламентарни процедурни хватки. " " и " " сме двете парламентарни сили, които имахме воля да се случат промените, свързани с антикорупциуонното законодателство, неналичието на воля пристигна от други групи. От Демократична България внесоха законопроекта си още в първия ден на новия парламент, само че разглеждането му беше забавано оптимално от ГЕРБ с претекста, че се чака и законопроектът на правосъдния министър Крум Зарков, съобщи Минчев.

Нямаме проблем по този законопроект да гласоподават и други политически сили, в това число и ГЕРБ, тъй като той е обвързван възстановяване на законодателната уредба в България. Много се надявам в идващия парламент да има болшинство и законопроектът да бъде признат, добави той.

Той разяснява и подписаното през днешния ден публично съдружно съглашение за предварителните парламентарни избори сред Политическа партия и Демократична България.

Целта е да бъдем първи, с цел да можем да наложим дневния ред в българската политика, тематиките, които считаме за проиоритети. Съдебната промяна излиза напред като главен приоритет, както и развиване на новаторска и конкурентна стопанска система, по-справедлива страна посредством понижаване на неравенставата. Надявам се, че след 2 април ще усепем да наложим тези цели, уточни Минчев.

В момента разделянето по тематиката " корупция и битка с корупцията " е доста ясна. От Политическа партия и Демократична България сме на страната на битката с корупцията. Направихме стъпки, които ясно демонстрират, че сме подготвени да водим тази битка, означи той.

Според него претекстът за обвиняването против някогашния министър на енергетиката в кабинета " Петков " Александър Николов е политически. Това е едно политческо, предизборно деяние, напълно в духа на това, което българската прокуратура прави в последните години, сподели.

Той съобщи, че от Политическа партия не са съгласни с изразената от президента в Брюксел позиция " да не се допуска българска военна помощ за Украйна ".

Има решение на Народното събрание и без значение дали то се харесва или не се харесва на някого, би трябвало да се съблюдава. Важна е и цялостната позиция за войната в Украйна. Не можем да си позволим да постановяваме съветската позиция в западния свят, акцентира Минчев.

В отговор на въпрос той посочи, че не е обсъждано с Демократична България дали има учредения за импйчмънт на президента Радев. Тепърва следва да го обсъдим, уточни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР