Налагането на ембарго върху доставките на петрол и газ от

...
Налагането на ембарго върху доставките на петрол и газ от
Коментари Харесай

BASF: Без руски газ и петрол Германия я чака най-голямата криза от 1945-а

Налагането на ембарго върху доставките на нефт и газ от Русия може да докара Германия до най-тежката й рецесия след Втората международна война.

Такава прогноза дава Мартин Брудермюлер, основен изпълнителен шеф на най-големия в света химически тръст BASF, в изявление за Frankfurter Allgemeine Zeitung.

" Евентуална възбрана за импорт на енергоносители от Русия може да докара немската стопанска система до най-тежката рецесия от края на Втората международна война ", споделя Брудермюлер.

" Ние какво, желаеме ли да унищожим цялата си стопанска система? Всичко, което сме основали за десетилетия? Мисля, че сходен опит би бил безконтролен ", прибавя той.

По-специално, под опасност се оказва съществуването на доста дребни и междинни предприятия, предизвести шефът на концерна BASF. Пълен отвод от доставките на съветски природен газ за Германия, съгласно Брудермюлер, е вероятен най-рано в границите на 4-5 години. А вносът на други енергийни запаси, като полутечен газ от Съединени американски щати и други страни, не може да нарасне единствено " с допиране на един бутон. "

Според шефа на BASF, следствията от дефицита на газ не могат да бъдат смекчени благодарение на дотации и субсидии, защото страната не може да си разреши толкоз големи суми.

" Финансовите средства, за които приказваме тук, са доста по-големи от тези по отношение на пандемията от ковид ", предизвести топ-мениджърът.

Ръководителят на австрийската OMV Алфред Щерн също разяснява, че ембарго върху вноса на съветски енергийни запаси е невероятно, в случай че Австрия не е подготвена да одобри " големите последствия ", защото всяка диверсификация на източниците на доставки би означавала доста повече вложения в скъпоструваща инфраструктура.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР