Налагане на санкции по закона Магнитски“ срещу главния прокурор Сотир

...
Налагане на санкции по закона Магнитски“ срещу главния прокурор Сотир
Коментари Харесай

Истината за посещението на Екатерина Захариева в САЩ, ролята на зетя на Тръмп

Налагане на наказания по закона „ Магнитски “ против основния прокурор Сотир Цацаров и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски е била измежду главните въпроси, обсъждани от държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и външният министър Екатерина Захариева.
Очаква се резултатите от следствието на двамата за съпричастност във фалирането на КТБ и за нарушение на човешки права да бъдат оповестени обществено при започване на декември. Тогава ще стартира и излъчването на радио „ Свободна Европа “ за България. Това оповестиха са Фрог нюз дипломатически източници.

Приоритетна тематика е била и визитата на премиера Бойко Борисов в Съединени американски щати. Първоначалният вид е бил той да пътува до Коледа, само че запълнената още преди месеци стратегия на президента Тръмп е довела до пренасочване за началото на 2019 година

Обсъдена е и препоръчана американска помощ за модернизиране на българската войска. Идеята не се обвързва с съответни задължения за техника и въобръжение.

Проблемът с визите е бил периферен, тъй като американците са безапелационни, че България към момента е надалеч от критериите за отпадането на визите. Американците напомнили на Захариева, че в американското посолство в София има лист с мастити родни предприемачи и политици, за които има възбрана да посещават Съединени американски щати. Причините са разнообразни, само че главната е непрозрачен/съмнителен бизнес, присъединяване в корупционни практики и тъпчене на закона.

Обсъден е бил и въпросът за свободата на словото и медиите у нас, тяхната благосъстоятелност и бистрота, както и преследването на публицисти от прокуратурата, данъчните, КПКОНПИ, тайните служби и Министерство на вътрешните работи. Примери за подобен напън ще залегнат в отчета за България на Държавния департамент за 2018 година

Зетят на президента Тръмп – Джаред Къшнър е един от най-големите радетели за топли връзки сред Вашингтон и София, безапелационни са дипломати. Той се прочу с напъните си и постигнатия прогрес в израелско-палестинските договаряния. Ключова е и ролята му в диалозите сред Сърбия и Косово за изглаждане на противоречивите тематики. Къшнър упорства медийната среда в България да стане транспарантна и да се ограничи въздействието на кръгове като #Кой в медиите. Той е притежател на изданието New York Observer. Къшнър се употребява с огромно доверие в Световния еврейски съвет. Предците му са бежанци от Полша, избавили се от нацистките гонения през Втората международна война.

В момента Съединени американски щати ползват визов режим към българите, румънците, поляците, хърватите и кипърците. Полша и Хърватска обаче чакат отпадане на визите в най-скоро време.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР