Наказателното дело за експлозиите в склада за боеприпаси в село

Наказателното дело за експлозиите в склада за боеприпаси в село ...

Случаят с взривовете във Врбетице върви към провал що се отнася до осъдителни присъди

Наказателното дело за експлозиите в склада за боеприпаси в село през 2014 г., за които чешките власти подозират двама руски граждани, може да бъде спряно, ако разследването не успее да разпита заподозрените. Това обяви пред журналисти чешкият главен прокурор Павел Земан, предаде БГНЕС.
"Има само една версия на разследването (свързана с участието на руснаци). Не може да се изключи, че наказателното дело ще бъде спряно, ако не успеем да разпитаме и двамата заподозрени", поясни той.

ЕМКО: Прокуратурата не търси истинските виновници, иска да си измие ръцете ЕМКО: Прокуратурата не търси истинските виновници, иска да си измие ръцете
"Прокуратурата иска да си измие ръцете с "ЕМКО", вместо да търси истинските виновници", се казва в официална позиция на компанията по п...
Чешкото правителство твърди, че отговорността за експлозиите във Врбетице носят руснаците Александър Петров и Руслан Баширов, които са заподозрени в опит за убийство на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания. На 17 април Чехия обяви решението си за експулсиране на 18 служители на руското посолство, които тя определи като служители на руските специални служби. Русия отвърна с експулсиране на 20 чешки дипломати, което доведе до дълбока криза и заплаха на Прага да остави около 5 служители в руското посолство, защото с изгонването на толкова много дипломати от Русия, чешката дипломатическа мисия не може да функционира.
Още:

Източник: actualno.com