Наказателно постановление за липса на чип на домашно куче, което

...
Наказателно постановление за липса на чип на домашно куче, което
Коментари Харесай

Собственик бе глобен с 300 лева заради липса на чип на кучето му

Наказателно разпореждане за липса на чип на домашно куче, което е било пуснато свободно в централната градска част и е стресирало дете, издаде Община Търговище. Общата глоба, наложена на притежателя на животното, е 300 лв., оповестиха от общинската управата на града.

Глобата е за две нарушавания: липса на микрочип и свободно стартиране на кучето в обитаемо място, с което се основава заплаха за жителите. Инцидентът е станал предишния месец, след 22.00 часа.

Свидетели, видели по какъв начин кучето се е спуснало против детето и го е изплашило, са подали сигнал на тел. 112. Нарушението е установено от служители на реда, които са съставили акт. Извършена е била инспекция и от общинските чиновници. Установено е, че кучето е имало паспорт, само че не е било чипирано, както изисква законът. За това нарушаване санкцията е 200 лева

През август Общинската администрация издаде и два протокола на кметове на села, които не са основали организация за слагане на чипове на дворните кучета в обитаемоте си места. Вече са подхванали ограничения за проведена акция. Изпратено е и писмо до Областната дирекция по сигурност на храните с искане за подпомагане ветеринарните лекари да наваксат изоставането при вписването на данните на чипираните кучета в националната осведомителна система, защото стотици кучета от общината към момента не са заведени там. Това са открили инспекции по селата, където в хода на акцията всеобщо има сложени чипове и издадени паспорти, които обаче не са вкарани в осведомителната система, допълват от администрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР