Наказателно дело по случая Дебора, е изпратено на Върховен касационен

...
Наказателно дело по случая Дебора, е изпратено на Върховен касационен
Коментари Харесай

Делото по случая Дебора е изпратено на ВКС - налага се да бъде разгледано в друг съд

Наказателно дело по случая " Дебора ", е изпратено на Върховен касационен съд за установяване на различен, идентичен по степен съд, който да го прегледа, оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд - Стара Загора.

Всеки един от съдиите от състава на Районен съд – Стара Загора, след определянето му за докладчик, посредством системата за инцидентно систематизиране, се е отвел от разглеждане на делото, написа БГНЕС.

За да се избегнат всевъзможни подозрения в независимо разглеждане и решение на делото и с цел да бъде обезпечена обективността при осъществяване на правораздаването, както и правото на самостоятелен и неутрален съд са дали учредения на районните съдии да одобряват, че за постигането и гарантирането на тези права и цели, следва да се отведат.

Една част от правосъдните сформира са се отвели заради изговаряне по въпроса за мярката за неотклонение, взета в хода на досъдебното произвеждане. Счели са, че тези произнасяния са спънка да прегледат наказателното дело от общ темперамент, заради изразено мнение по доказателствата, въпроса за виновността и доказаност на обвиняванията.

Останалата част от съставите са се отвели с оглед обществено публикуваните подозрения в безпристрастността и обективността им при разглеждане и решение на делото.

Припомняме, че през декември Районна прокуратура - Стара Загора внесе в съда обвинителен акт по отношение на Георги Георгиев, който бе упрекнат в жестокото принуждение над 18-годишната Дебора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР