Наказателни постановления за 3 219 840 млн. лева са влезли

...
Наказателни постановления за 3 219 840 млн. лева са влезли
Коментари Харесай

ГИТ наложи глоби за над 3 млн. лева за 3 месеца

Наказателни постановления за 3 219 840 млн. лв. са влезнали в действие за неспазени условия на труд и други нарушавания по Кодекса на труда. Това демонстрират резултатите от контролната активност на ГИТ за третото тримесечие на 2019 година, предоставени на "Монитор ".

Данните на инспекцията сочат още, че за този интервал са осъществени 10 426 инспекции.

От данните излиза наяве още, че няма инспекция на инспекторите, която да не е открила нарушавания. Най-много – 5722, са били инспекциите в дребните предприятия с до 9 чиновници. А в сдруженията с над 500 заети са осъществени едвам 166 инспекции от инспекторите.

Данните сочат още, че чиновниците на Главната ревизия по труда са установили общо 40 253 нарушавания на трудовото законодателство и Закона за поощряване на заетостта. Служителите са съставили 2644 акта за нарушаване на трудовото законодателство, прецизираха още от ГИТ.

Основен приоритет за инспекторите е реализиране на надзор за спазването на трудовото законодателство. Спазване на нормите, регламентиращи заплащането на труда, законосъобразното наемане на работната мощ, работното време и почивките с акцент върху дребни и междинни предприятия, както и тези със сезонен темперамент на активността, обявиха още от Главна ревизия по труда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР