Наказание за директора и учителите на училището в с. Крушовица,

...
Наказание за директора и учителите на училището в с. Крушовица,
Коментари Харесай

Наказание за директора и учителите е училището в с. Крушовица заради малтретираното дете

Наказание за шефа и учителите на учебното заведение в с. Крушовица, поради това, че не са подали сигнал в точния момент и по съответния ред за измъчваното дете, живяло в курник. Жителите на селото излязоха на митинг в тяхна отбрана, съобщи Българска национална телевизия.

" Mоето момче учи с нея, бяха дружно в детската градина. Виждах в какво положение е детето, очевидно беше унизено, имаше синини. В детската градина безусловно никой не ме отрази, до момента в който нашите учители от учебно заведение " Христо Ботев " взеха ограничения ", съобщи гражданин на с. Крушовица Десислава Стоянова.

Проверката на Социалното министерство и Държавната организация за протекция на детето са открили, че учебното заведение не е подало сигнал до способените органи, макар че е имало съображение.

Проверката е открила пропуски в наложителната документи, която всяка институция, работеща с деца, би трябвало да води, за насилието в учебно заведение. Именно поради това са наложени наказания, актове за нарушаване на Закона за протекция на детето на шефа на учебното заведение, класния началник и на учителя по занималня на 7-годишното дете.

Поради тази причина жителите на селото излизат на митинг, с цел да поддържат учебното заведение, тъй като считат, че не е заслужено.

" Не сме тук, с цел да съдим и сочим някой с пръст, а сме в поддръжка на нашите учители, тъй като те са хората, които избавиха детето ", сподели уредникът на митинга Виолин Илиев.

" Да, те не са подали тъжба непосредствено по канален ред, само че са взели ограничения. Въпросът е: Къде са другите институции? ", разяснява Вихра Цанкова - гражданин на с. Крушовица.

С детето към този момент работят психолози. То е посещавано от обществени служащи всяка седмица в фамилията на вуйчото, където е настанено сега.

Случаят остава под наблюдението на Министерството на труда и обществената политика.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР