Наказание - условна присъда и 3 години забрана за работа

...
Наказание - условна присъда и 3 години забрана за работа
Коментари Харесай

Катаджия прибрал 230 лв. рушвет в нощта на Хелоуин

Наказание - условна присъда и 3 години възбрана за работа в Министерство на вътрешните работи
Измамил млада шофьорка с нечуван план за промени в закона 

Униформеният признал виновността си

Служител на КАТ-София призна пред съда, че е прибрал подкуп от 230 лв. от млада шофьорка и се отърва с 2-годишна условна присъда, 2000 лв. санкция и възбрана за 3 години да работи в Министерство на вътрешните работи. Наказанието му към този момент е влезнало в действие, оповестиха през днешния ден от Софийска градска прокуратура.

Делото е било гледано по съкратената процедура, като подкупният катаджията признал изцяло виновността си и се разкайвал откровено. Адвокатът му молел за условна присъда, защото служителят на реда следвал задочно в два университета, а съдията от Софийския градски съд решил, че има изгледи корумпираният да се поправи и без да лежи в пандиза.

Пътният служител на реда получил подкупа на 1 ноември 2019 година - в нощта на Хелоуин. В 4 часа на разсъмване на автобусна спирка до НДК, униформеният от КАТ-София спрял за инспекция автомобил с младежи, които се прибирали от дискотека. Като видял, че шофьорката е взела брошура неотдавна и надали познава добре Закона за придвижване по пътищата, решил да я измами. Започнал да є пробутва мъглявите хрумвания, които се разискват от 10 години по тв приемниците: на новите водачи да се забрани 2 години да карат нощем без компаньон, да не возят компания от връстници, да не карат мощни коли. Заплашил момичето, че ще го санкции 2000 лв., ще го арестува и води зад решетките в най-близкото РПУ, ще смъкна номерата на колата и още цялостен репертоар от полицейски трикове, прилагани по пътищата.

Младата лидерка се разплакала и почнала да моли за благосклонност и да “оправи нещата ”, само че є били останали единствено 50 лв. в портмонето. Служителят на реда споделил, че това не са пари и є споделил да събере всички банкноти, които имат приятелите ѝ, пътуващи в колата. Получил общо 230 лв., само че тази лакомия му изяла фуражката. Не шофьорката, а друго момиче, което също дало последните си пари, разказало рушветчийската история на татко си, който отишъл и подал тъжба в Министерство на вътрешните работи.

За чест на отдела по “Вътрешна сигурност ”, казусът не останал необоснован, а стигнал до прокуратурата и оттова - до съда, където процесът завършил с едно съвещание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР