Наказание пробация ще изтърпява мъж, държал нерегистрирани археологически обекти, след

...
Наказание пробация ще изтърпява мъж, държал нерегистрирани археологически обекти, след
Коментари Харесай

Пробация ще изтърпява добричлия, държал нерегистрирани археологически обекти

Наказание пробация ще изтърпява мъж, държал нерегистрирани археологически обекти, откакто Окръжният съд в Добрич утвърди съглашението, реализирано сред него, бранителя му и прокуратурата.

По силата на съглашението страните одобряват за несъмнено открито, че на 19 септември 2022г. в дома си в село Главанци, общ.Тервел, обвиненият е държал повече от три археологически обекта, които не са разпознати и регистрирани по реда на Закона за културното завещание и според условията на Наредба за реда за осъществяване на идентификация и за водене на Регистъра на движими културни полезности.

В дома на мъжа били открити 19 археологически обекта, измежду които две монети от времето на Римската империя, 10 приложения от IX -XI в., два калъфа за отливане на сачми от XIXв., обеца X-XIв.

На мъжа е наложено наказване пробация за период от 6 месеца. Определени са му две пробационни ограничения - наложителна регистрация по местоживеене с явяване и сключване пред пробационен чиновник два пъти седмично и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник.

Всички движимости, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната.

Одобреното от Окръжния съд съглашение е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР