Наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ

...
Наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ
Коментари Харесай

Мъж отива в затвора за 479 кг тютюн без бандерол

Наказание от 8 месеца „ отнемане от независимост “ при първичен общ режим на изтърпяване получи 41-годишен мъж за владеене на акцизни артикули без бандерол. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Обвиняемият К. В. е приет за отговорен, че на 12 април т.г. на 168-и километър на автомагистрала „ Тракия “, в региона на община Братя Даскалови, е превозвал с товарен автомобил 479 кг тютюн без бандерол.

През деня наказаният посетил Чирпан, с цел да закупи тютюн. Имал предварителна спогодба. К.В. дошъл се срещнал с чужд за него мъж, с който се срещнал няколко дни по-рано в Пловдив. Признатият за отговорен спрял товарния автомобил на авансово посочено място. Там в колата се качил различен мъж, а малко по-късно я върнал натоварена с контрактуваното количество тютюн. К.В. платил за стоката и тръгнал към Пловдив. По време на придвижването автомобилът бил спрян за инспекция от полицейски чиновници, които в товарния отсек открили 55 черни чували с тютюн, запечатани с тиксо.

Според заключението на съдебнооценителната експертиза цената на открития в автомобила тютюн за пушене възлиза на 80 043 лв., а цената на невнесения данък възлиза на 72 853 лева

Одобреното съглашение е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР