Наказание лишаване от свобода“ за срок от 8 години, при

...
Наказание лишаване от свобода“ за срок от 8 години, при
Коментари Харесай

Осъдиха 18-годишен за убийство в Дупница

Наказание „ отнемане от независимост “ за период от 8 години, при първичен режим на изтърпяване „ непоколебим “, за 18- годишния обвиняем Васил В., дефинира петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на арбитър Пенка Братанова.

Съдът призна обвинения за отговорен, че на 07.05.2022 година, пред магазин за хранителни артикули, в двора на черквата „ Св. Георги “ в гр. Дупница, съзнателно е умъртвил Г. К., на 59 година от гр. София. Убийството е осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост, а Васил В., въпреки и малолетен, е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си.

Съдът е определил размера на наказването „ отнемане от независимост “ съгласно условията на Наказателния кодекс, за установяване на наказванията на малолетни лица - член 63, ал.2, т.1 от Наказателен кодекс: „ За малолетните навършили шестнадесет годишна възраст, плануваните в особената част на този кодекс санкции се заменят: 1. доживотният затвор без подмяна, доживотният затвор и отнемане от независимост за повече от 15 години – с отнемане от независимост от 5- 12 години /.

Съдът приспада времето, през което подсъдимият е бил арестуван с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, до влизане на присъдата в действие.

Окръжен съд – Кюстендил осъжда подсъдимия Васил В. да заплати на гражданския просител В. К. / щерка на потърпевшия / сумата от 80 000 лева и на гражданските ищци – В.Н. и Г. Ш. / внуци на потърпевшия /, посредством тяхната майка сумата от по 10000 лева, представляващи обезщетение за неимуществени вреди вследствие на закононарушението, изразили се в болки и премеждия, ведно със законната рента, считано от датата на увреждането – 07.05.2022 година до окончателното погашение на сумите. Подсъдимият е наказан да заплати и разноските по делото.

Присъдата може да се апелира и стачкува пред САС в 15- дневен период.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР