Наказание лишаване от свобода за срок от 18 години, което

...
Наказание лишаване от свобода за срок от 18 години, което
Коментари Харесай

18 години затвор за старозагорец, убил и разчленил свой приятел след запой

Наказание " отнемане от независимост " за период от 18 години, което да бъде изтърпяно при първичен " непоколебим " режим, е получил през днешния ден на първа инстанция 57-годишният Б. К. от Стара Загора. Съдебен състав на Окръжния съд в града го е признал за отговорен в това, че в интервала 2-3 декември 2020 година съзнателно умъртвил А. Х., на 42 години, също от Стара Загора, оповестиха от правораздавателната институция.

Наказателното произвеждане е минало по реда на кратко правосъдно разследване, защото подсъдимият и неговият бранител, частният обвинител и повереникът му са дали единодушие да не се организира разпит на очевидци и движимости лица, както и при постановяване на присъдата правосъдният състав директно да се употребява от наличието на съответните протоколи и експертни изводи от досъдебното произвеждане.

В правосъдна зала Б. К. е декларирал, че е склонен с всички осъществени процесуални дейности по следствието и не оспорва събраните досега доказателства на досъдебното произвеждане. Изрази мнение, че не желае да се събират повече доказателства за тези обстоятелства, осведомен е с последствията от това и се отхвърля от разглеждането на делото по общия ред.

Подсъдимият и потърпевшият се познавали и поддържали другарски връзки. На 2 декември се чули по телефона, срещнали се и решили да се почерпят в дома на подсъдимия, който живеел самичък в апартамент.

Под влияние на използвания алкохол от двамата, в хода на диалога, сред тях зародил спор и словесно спречкване. В един миг подсъдимият взел стъклената бутилка с ракия, която била на масата, и с нея нанесъл мощен удар в главата на потърпевшия, вследствие на който Ангел паднал обратно на леглото, където останал да лежи, без да дава признаци на живот.

Подсъдимият открил, че потърпевшият е мъртъв, само че останал в кухненския бокс и траял да пие. След като изпил ракията, той излязъл от жилището, като изхвърлил движимостите на мъртвия в резервоар за боклук. След това се прибрал, решил да предприеме дейности по изтриване на следите от закононарушението, като се освободи от натрупа, като го разчлени на части.

Частите от тялото сложил в найлонови чували, който изхвърлил в резервоар за отпадък през избран период от време. На една от торбите попаднали чиновници, работещи на лента за подбиране на боклуци, а на другата - мъже, ровещи в контейнерите за боклук. Убитият бил разпознат по характерната татуировка, които имал на лявата си ръка.

Присъдата предстои на протестиране и обжалване в 15-дневен период пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР