Наказани са 40-те служители на МВР, които са помагали на

...
Наказани са 40-те служители на МВР, които са помагали на
Коментари Харесай

Случаят „Семерджиев“: Наказани са 40 служители на МВР, може да има и други

Наказани са 40-те чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са помагали на Георги Семерджиев, съобщи вътрешния министър Иван Демерджиев. Той загатна, че броят им може да се усили.

На първа инстанция Семерджиев бе наказан на 20г. затвор поради злополуката на бул. Черни връх, в която починаха две девойки.

Съмненията за полицейски чадъри над него доведоха до вътрешни инспекции в системата на Министерство на вътрешните работи.

Семерджиев дава отговор за общо 5 закононарушения, осъществени на 10 юни 2022 година и на 5 юли 2022 година В обвинителния акт написа, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничаването е до 50 км в час, без шофьорска брошура и под въздействието на опиати. Автомобилът е минал на червен светофар.

За тежката злополука на бул. „ Черни връх ” обвиняването е за причиняване на гибел по несъобразителност на две девойки: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е осъществено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло казусът е дипломиран като изключително тежък. Предвиденото наказване е от 5 до 20 години затвор. Случаят провокира и редица рокади в Столична дирекция на вътрешните работи.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР