Накъде ще поеме Китай през следващите пет години - това

...
Накъде ще поеме Китай през следващите пет години - това
Коментари Харесай

Президентът Си: За Китай започна нова ера

Накъде ще поеме Китай през идващите пет години - това ще стане ясно след почналия през днешния ден XIX - ти конгрес на Китайската комунистическа партия в Пекин.


В партийния конгрес вземат участие над 2300 делегати от най- многочислената партия в света с близо 90 милиона членове. На конгреса, който е най- значимото събитие в политическия календар на страната, се дефинират политиките за идните пет години.

Очаква се президентът си да бъде избран отново за нов петгодишен мандат. " Китай навлезе в нова епоха, в която би трябвало да заеме централно място в света ", сподели при откриването на конгреса президентът. Ето още от думите му.

Си Цзинпин, президент на Китай: " Нашата страна е във значим миг на стратегическа опция за развиване. Очаква ни ослепително бъдеще, само че и тежки провокации. Ще работим за основаването на нова обстановка на цялостна неприкритост. Откриването значи прогрес, изолирането неизбежно води до закъснение. Отворените порти на Китай няма в никакъв случай да бъдат затворени, ще ги отворим още повече ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР