Наивно е да се иска от Украйна да спре военните

...
Наивно е да се иска от Украйна да спре военните
Коментари Харесай

Борел: Наивно е да се иска от Украйна да спре военните действия, за да свърши войната по-скоро

Наивно е да се желае от Украйна да спре военните дейности, с цел да свърши войната по-скоро, съобщи през днешния ден пред Европейския парламент висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността. Казвам " наивно ", с цел да не употребявам по-силна дума, разясни той.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9344
Ако прекратим военната поддръжка за Украйна, няма да настъпи мир, а Русия ще победи. Това ще бъде изключителна опасност за нашата сигурност. За да реализираме мир, би трябвало да поддържаме военно Украйна още повече, настоя Борел.

Войната ще се реши в пролетните и летните месеци. Направихме за Украйна доста - до момента от Европейски Съюз и страните от съюза за Украйна бе обезпечена военна помощ за 200 милиарда евро, само че това не е задоволително. Трябва да увеличим дипломатическите старания. Ще прикани Организация на обединените нации да поеме посредническа роля, до момента всички се провалиха в опитите за диалог с (руския президент Владимир) Путин. Путин изгуби енергийната борба и ще изгуби също моралната и дипломатическата борба, уточни висшият представител.

Трябва да създадем всичко допустимо европейското заричане към Украйна да се сбъдне. Искаме Украйна да завоюва войната, мястото ѝ е в европейското семейство, заключи Борел.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че комисията ще предложи идващите наказания против Москва да обиден търговски оборот за 11 милиарда евро. По нейните думи се плануват и наказания против свързани с Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война поради предоставяните от Техеран на Москва дронове, употребявани против украинците, отбелязва Българска телеграфна агенция.

От началото на войната икономическата, филантропичната и военната помощ от Европейски Съюз за Украйна доближава 67 милиарда евро, означи Фон дер Лайен. Путин искаше да убие украинската европейска фантазия, само че през днешния ден тя е ускорена. Путин изгуби енергийната война, която самичък стартира, провали се опитът му да ни изнудва, сподели председателката на Евокомисията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР