Наистина звучи стресиращо, че пътищата у нас са по-лоши от

...
Наистина звучи стресиращо, че пътищата у нас са по-лоши от
Коментари Харесай

Регионалният министър не се съгласи, че пътищата ни са по-зле от тези в Африка

Наистина звучи стресиращо, че пътищата у нас са по-лоши от тези в Танзания, Алжир и Мали. Но потребността за поддръжка на пътищата е 1,3 милиарда лв., а от винетки се събират 300 млн. лв. годишно (бел. ред. – с неприетото от съда нарастване на цената до 97 лв. за година) Ресурсът е непълен, безапелационен беше районният министър Николай Нанков.
Все отново Нанков разгласи, че от позиция " асфалт " пътищата ни са по-добри от тези в посочените от Световния стопански конгрес африкански страни, само че като се включат " социално-икономическите фактори " биваме изпреварени, даде пояснение районният министър пред Нова телевизия.
Докладът на Световния стопански конгрес в действителност обгръща бранша " Пътуване и туризъм ", като категорично се показва, че оценката се прави на база 14 показателя и 90 самостоятелни знака. Основният показател TTCI (Travel & Tourism Competitiveness Index) се сформира на основата на " набор от знаци, които оказват помощ за устойчивото развиване на бранша " Пътуване и туризъм ".
По тематиката " автомагистрали " и съпоставяне със Сърбия, Нанков уточни, че от 2010 година там са издигнати 190 километра автомагистрали, а в България било над три пъти повече. Конкретно сравнението беше направено поради обещанието още преди 7 години на Борисов да има автомагистрала от София до Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина преди Сърбия да построи автомагистрала до границата . Магистралата ни обаче се промени на " необятен път ". Ще имаме по две ленти плюс спешна при междинна скорост 100-120 км/ч, което е характерност за автомагистрала, посочи районният министър.
Свързването на Русе и Велико Търново с автомагистрала ще бъде на три лота: Русе – Бяла, обход на Бяла и до Велико Търново. Ако всичко е наред с ОВОС-а, до 2018 година ще бъдем подготвени да стартираме тръжните процедури, стана ясно от думите на Нанков.
Попитан дали построяването на 19 километра автомагистрала – сред Благоевград и Крупник, не е прекалено много, районният министър дефинира периода за много къс, тъй като там има доста сложен терен, прекосяване на река Струма, правене на уреди.
За зимното разчистване, министър Нанков уточни, че се разхождат нормално сред 58 и 80 млн. лв.. Надяваме се на по-лека зима, с цел да спестим и насочим средства от разчистване към поддръжка на пътищата, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР