Наистина се създаде впечатлението, че Гешев повече заплашваше да прави

...
Наистина се създаде впечатлението, че Гешев повече заплашваше да прави
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов за избора на Сарафов за и.д. главен прокурор: Имаме още от същото

" Наистина се сътвори усещането, че Гешев повече заплашваше да прави разкрития, в сравнение с сподели някакви нови неща, които не са известни в общественото пространство. Може би се е надявал на някаква договорка в последния миг, а може би фактически е бил стеснен от това, че основният прокурор няма право да изнася елементи. Но мълчанието му породи още повече спекулации, което работи против него “. Това разяснява в предаването " Нюзрум “ по Радио " Фокус “ политологът доцент Иво Инджов за направените поръчки за разкрития от страна на Иван Гешев.

" Президентът реагира обикновено и взе най-правилното решение към този миг “, разяснява още доцент Иво Инджов във връзка указа на Румен Радев за отстраняването на Иван Гешев.

Политологът предизвести, че съществува заплаха същият " злепоставен Висш правосъден съвет “ да избере и новия основен прокурор.

По-скоро имаме още от същото. Видя се, че основният прокурор, който вкара един циничен модел на ръководство на прокуратурата и тя потегли да преследва политически цели, беше заменен с един човек, който до неотдавна беше от най-близкото му обграждане и против който има доста съществено възражения – не толкоз в правосъдната система, колкото измежду политическите сили в изискванията на пропагандирана от ръководещата коалиция правосъдна промяна, сподели още доцент Инджов.

Началото на правосъдната промяна той дефинира като " доста неприятно “: " Единият ден Кирил Петков и Христо Иванов споделят, че гражданското общество е постигнало триумфи, тъй като в последна сметка поради неговия напън е отхвърлен Гешев, на идващия ден статуквото в прокуратурата си връща властта. Тоест има не правосъдна промяна, а някаква промяна, която е проформа, най-малко на този стадий “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР