Наистина съжалям, че Корнелия Нинова подаде оставка, защото това е

...
Наистина съжалям, че Корнелия Нинова подаде оставка, защото това е
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Явно хората още не са готови да ни повярват

Наистина съжалям, че Корнелия Нинова подаде оставка, тъй като това е оставка, за която не бяха планувани по-нататъшните стъпки. Надявам се в последна сметка тя да отдръпна оставката си на Конгреса в неделя или най-малко да разгласи, че официално такава не е импортирана. Това съобщи в предаването ''Лице в лице'' по bTV националният представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

,,Основният въпрос е какво ще стане с Българска социалистическа партия оттук-нататък. Затова приканвам за едно помирение, тъй като идва Конгрес. Смятам, че така наречен съпротива има своите учредения, само че метода, по който го вършат, не е доста мотивиращ за партията. В самия Национален съвет се получи една комисия на реванша против Нинова, до момента в който нейната политическа тактика бе да покаже, че партията се трансформира бързо. В това време същата тази съпротива не е подготвена да предложи смислена опция на политиката, водена от нея'', изясни Вигенин.

,,Според мен най-логичният ход би бил да се направи един същински разбор и да дадем опция на партията да взе участие съответно на локалните избори, с цел да си върнем позициите в локалната власт, откъдето бяхме изхвърлени преди четири години'', добави той.

,,Работя в Българска социалистическа партия от 20 години, станал съм очевидец на споровете сред Виденов и Първанов, сред Първанов и Станишев... в този момент виждам проблемите сред Нинова и хората, които бяха натикани в ъгъла от нея. Има културен и европейски метод да се оправят нещата'', уточни още социалистът.

,,Може би в последните години създадохме едни упования, че ГЕРБ се срутва и ние сме подготвени да поемем властта. Освен че избързахме, се оказа, че и хората не са подготвени да ни повярват. Ние имахме визията, само че хората не видяха екипа и личностите. Ето за какво след локалните избори би трябвало забележим кои ще са хората, които ще осъществят тези наши политики'', разяснява в умозаключение Кристиан Вигенин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР