Наистина ли мислите ли, че ултра-богатите просто ще седят тук

...
Наистина ли мислите ли, че ултра-богатите просто ще седят тук
Коментари Харесай

End of the American Dream: Eлитите ще избягат със златните паспорти, оставяйки американците в ядрена война

Наистина ли мислите ли, че ултра-богатите просто ще седят тук и ще бъдат разрушени на части дружно с всички останали? Точно като вас, те могат да видят накъде вървят нещата и доста от тях трескаво създават проекти за изключителни обстановки. Преди нещата най-сетне да доближат до дъното, доста от тях ще се качат на частни самолети и ще отлетят до добре готови комплекси в богати анклави от другата страна на планетата. Излишно е да споделям, че голямото болшинство от американците няма да имат такава опция.

Ако имате задоволително пари, можете безусловно да си купите престояване в друга страна. Осъзнавам, че това не е напълно почтено, само че по този начин работи светът. При изискване, че сте подготвени да отделите задоволително пари, има повече от дузина народи, които ще ви разрешат да закупите „ златен паспорт “...

Повече от дузина страни оферират по този начин наречените „ златни паспорти “ и визи, които разрешават на заможните чужденци да получат поданство или престояване в подмяна на вложение в страната. Най-скъпите стратегии варират от 1,1 милиона $ в Малта до 9,5 милиона $ в Австрия, съгласно Forbes.

Такова нещо не е за естествени милионери. Според един основен изпълнителен шеф, интервюиран от Insider, тези, които са на пазара за „ златен паспорт “, нормално имат чиста стойност от най-малко 50 милиона $...

Реаз Джафри, основен изпълнителен шеф на Dasein Advisors, споделя, че е получил повече американски запитвания през последните три години, в сравнение с предходните 20 години взети дружно. Той твърди, че неговите клиенти в Съединени американски щати постоянно работят в региона на технологиите, недвижимите парцели или криптовалутите и имат чиста стойност сред 50 милиона и 20 милиарда $.

Можете ли да познаете кой „ златен паспорт “ е най-популярен?

Лично аз бях много замаян да схвана, че Португалия в действителност е отпред на групата...

Две от компаниите, интервюирани от Insider, споделиха, че петгодишното позволение за престояване на Португалия, което разрешава безвизово пътешестване до 26 страни в Европейския съюз, е най-търсената стратегия измежду американските вложители.

„ Златната виза “ на Португалия изисква минимална инвестиция от малко над 200 000 $ и междинен престой от седем дни в годината в Португалия. Когато разрешителното изтече, жителите могат да аплайват за поданство на цялостен работен ден, което може да отнеме още три години.

Поради красивото време, плажовете и всички богати хора, които се движат там, Португалия явно е наричана „ новата Калифорния “.

Така че до момента в който десетки милиони американци са изправени пред война с Русия през идващите години, доста от свръхбогатия хайлайф ще се радват на слънцето в Лисабон.

През уикенда руснаците още веднъж ни изпратиха известие, като прелетяха със своя „ аероплан на съдния ден “ над Червения площад...

" Изправен пред дълбоката западна изолираност, откогато подреди интервенцията в съседката на Русия, Путин ще приказва на Червения площад пред церемониал на войски, танкове, ракети и междуконтинентални балистични ракети. "

" Полет над катедралата Свети Василий ще включва свръхзвукови изтребители, стратегически бомбардировачи Ту-160 и, за първи път от 2010 година, команден аероплан Ил-80 „ Страшния съд “, който ще носи висшия състав на Русия при положение на нуклеарна война, оповестиха от Министерството на защитата. "

По време на този церемониал Владимир Путин сподели на събралите се тълпи, че „ успеха ще бъде наша “...

„ Днес нашите бойци, като техни предшественици, се борят един до друг, с цел да освободят родната си земя от нацистката нечистотия с увереността, че както през 1945 година, успеха ще бъде наша “, сподели Путин, който изпрати съветски войски в Украйна през февруари.

„ Днес наш общ дълг е да предотвратим възраждането на нацизма, който аргументи толкоз доста премеждия на народите на другите страни “, сподели Путин.

Той добави, че се надява „ новите генерации да бъдат почтени за паметта на своите татковци и дядовци “.

Но за каква победа имаше поради Путин?

Дали той просто имаше поради победа в Украйна, или в действителност намекваше за доста по-широка победа?

През последните седмици в Русия има възходящ консенсус, че спорът в Украйна в действителност е прокси война със Съединените щати и останалите сили на НАТО.

И забележките, които се вършат от висши съветски чиновници, от ден на ден отразяват и тази действителност. Например Дмитрий Рогозин преди малко обществено съобщи, че „ НАТО води война против нас “.

Много злокобно нещо за казване.

Разбира се, правилно е, че Съединени американски щати и други сили на НАТО обезпечават по-голямата част от финансирането и по-голямата част от оборудването за войната в този миг.

И непрекъснатото разузнаване, което американската войска дава, разреши на украинците да поразят някои доста значими цели...

" По-малко от 24 часа откакто The New York Times разгласява провокативен репортаж, цитирайки неназовани американски чиновници, които честват, че шерването на американското разузнаване с украинската войска е помогнало за унищожаването на голям брой съветски генерали след нашествието на 24 февруари, NBC News е с следващото взривяващо изказване, изпратено до чиновници на разузнаването на дълбоката страна на Съединени американски щати. "

На фона на това, което наподобява ескалация след ескалация, и новите разкрития за задълбочаването и може би все по-пряката роля на Вашингтон в битката с Русия в Украйна, NBC ни носи тази нелепост:

„ Разузнаването, споделено от Съединени американски щати, оказа помощ на Украйна да потопи съветския крайцер „ Москва “, споделиха американски чиновници пред NBC News, потвърждавайки американската роля в може би най-неудобния удар по проблематичната инвазия на Владимир Путин в Украйна.

На всичкото от горната страна, Съединени американски щати в действителност карат украинци в Америка, с цел да ги образоват да се бият във войната. Ако се съмнявате в това, просто вижте какво неотдавна призна министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в Twitter...

„ Тази заран имах удоволствието да приказвам с украински бойци, учащи се в Съединени американски щати, които през днешния ден се завръщат вкъщи в Украйна. Тяхната смелост и умения са невероятни. Дадох ясно да се разбере, че Съединени американски щати ще продължат да им дават помощта, от която се нуждаят. "

Ето за какво руснаците имат вяра, че това в действителност е прокси война и доста от тях са изцяло уверени, че тя в последна сметка ще прерасне в нуклеарен спор.

Когато настъпи този ден, Рогозин споделя, че „ страните от НАТО ще бъдат унищожени от нас след половин час”.

Не би трябвало да разрешаваме нещата да ескалират до тази точка.

Защото нуклеарна война би означавала завършек на цивилизацията, каквато я познаваме през днешния ден.

Ако руснаците решат да нанесат неочакван първи удар, ние сме обречени.

Както означи един прочут английски източник на вести, те не биха имали отбрана при подобен сюжет...

" Откакто стартира съветската инвазия в Украйна, Владимир Путин заплаши Обединеното кралство и неговите съдружници с „ мълниеносен “ отговор, за който се схваща, че се отнася до нуклеарния боеприпас на Москва. "

Професор Андрю Фътър, специалист по интернационалните връзки от Университета в Лестър, сподели пред Express.co.uk, че неналичието на отбранително оръжие в Обединеното кралство при положение на удар ще остави страната беззащитна, в случай че бъде подхваната офанзива.

Тук, в Съединените щати, доста от нас се застъпват за създаването на усъвършенствани системи срещу балистични ракети от 80-те години на предишния век.

Но това не се е случило.

Така че няма да имаме на практика никаква отбрана против неочакван първи удар на Русия.

Междувременно, руснаците са създали най-сложните системи за противобалистични ракети в света с доста огромна преднина.

Руските водачи са съгласни, че няма да има „ спечелили “ в нуклеарна война, само че са работили доста интензивно, с цел да подсигуряват, че ще се оправят доста по-добре от останалите.

Но множеството американци не схващат нищо от това.

И макар че напрежението с Русия продължава да нараства, множеството американци към момента имат вяра, че нуклеарна война в никакъв случай няма да се случи.

За страдание, с всеки минал ден американската войска се намесва от ден на ден в спора в Украйна и това ни тласка рисково покрай немислимото.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР