Наистина! Какво по-хубаво може да ти се случи днес, в

...
Наистина! Какво по-хубаво може да ти се случи днес, в
Коментари Харесай

Прегръдка в студения ден – какво по-хубаво може да ти се случи днес?

Наистина! Какво по-хубаво може да ти се случи през днешния ден, в мразовития ден, в случай че напълно ненадейно получиш на улицата прегръдка от чужд? И това се случва в доста страни по света и в доста градове на България на Международния ден на прегръдката.

Днешната ни акция е по самодейност на нашите възпитаници и го вършим за втора, поредна година, показа пред БГНЕС Татяна Петрова, психолог в Професионална гимназия „ Попов ”, която бе пристигнала с възпитаници от нейното учебно заведение, които оферират на софиянци по столичния бул. „ Витоша ” безвъзмездна прегръдка.

Всъщност, решението е на ученическия парламент – концепцията е да покажем, че сме толерантни, доброжелателни и отворени към всички хора, сподели тя. „ Доказано е, че прегръдката има благотворно въздействие върху индивида – усилват се хормоните на щастието и хората се усещат по-щастливи след нея ”, счита Татяна Петрова. Особено, в случай че прегръдката е съпроводена с усмивка…

Миналата година бях също на тази акция, за мен прегръдката е метод, по който да накараш някой да се усмихне, ни сподели и деветокласничката от същата гимназия Елена Манова. Тя призна, че постоянно прегръща в всекидневието близки и другари, за тях това е метод да покажат любовта си един към различен.

Независимо от многочислените случаи на грип в страната младите запалянковци на прегръдката считат, че прочувственият имунитет, зареден с доста позитивни усеща, ще ги защищити от болест. Пък и в действителност е потвърдено, че прегръдката има лечебна мощ, понижава напрежението и укрепва физическото и психическо здраве. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР