Наистина има несанкциониран достъп до сървър на НАП. Имало е

...
Наистина има несанкциониран достъп до сървър на НАП. Имало е
Коментари Харесай

Младен Маринов за хакерската атака към НАП: Засегната е националната сигурност

Наистина има несанкциониран достъп до сървър на Национална агенция за приходите. Имало е достъп до информация и теч на данни. Част от информацията е сверена. В момента работим в посока за прекъсване на различен сходен пробив. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов в ефира на БТВ.

Той означи, че всяка система, отворена за външен достъп, има своите уязвимости. „ Това е първата сходна офанзива в България, при която има теч на данни “.

„ Системата има своите недостатъци и пропуски “, призна силовият министър.

„ Обикновено незаконните групи, занимаващи се с хакерски офанзиви, целят да осребрят добитото. Киберпространството е доста комплицирано. Веднъж кодирана информацията, тя мъчно може да бъде отстранена, а оставя някъде “, разяснява Маринов.

Той разкри още, че електронният адрес, от който е изработен пробивът е съветски. „ Това има политически резултат. Проучваме кой има интерес и каква цел преследва. Може да се обвърже политически поради съвпадане със закупуването на американски изтребители от българска страна “, не изключи Маринов.

„ При всички случаи се визира националната сигурност. Неслучайно и сътрудниците от ДАНС работят. Колегите загатнаха месец обратно от проникването, само че не мога да кажа детайлности. Може да насоча други злонамерени лица. Работим по всички версии “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР