Наистина евреите са сред най-богатите хора в света. Но това

...
Наистина евреите са сред най-богатите хора в света. Но това
Коментари Харесай

Пинхас Голдшмит: Евреите са богати, можеш да ги намериш на Луната, но не и на полето

Наистина евреите са измежду най-богатите хора в света. Но това има своето пояснение. Две са главните аргументи, счита Пинхас Голдшмит, президент на Съвета на равините в Европа и основен равин на Москва.
Според него битува мнение, че всички неприятности, като стартираме със международните рецесии и приключим със прекъсването на водата в блока, са породени от евреи. Сякаш някъде зад кулисите всички значими решения се взимат от някакъв международен еврейски скрит план. Това свое мнение Голдшмит споделя в изявление за съветската медия Лента.ру.

Хора с еврейски корени живеят пръснати из целия свят. Много от тях в действителност са преуспели, само че да се приказва за някакъв международен скрит план е небивалица на антисемитите.

Истината е доста по-проста. Именно поради антисемитизма евреите са принудени да работят двойно и тройно повече, с цел да реализиран това, което за другите е всекидневно или не толкоз мъчно. От деца евреите знаят, че всяка свободна минута би трябвало да учат. Трудът и учението не престават с висок ритъм даже там, където от дълго време няма антисемитизъм, тъй като това се дължи на генома, счита Голдшмит. Ето ви две значими аргументи евреите да са измежду най-успешните хора.

Припомняме, че в класацията на Форбс за най-богатите хора на земята за 2019 година в Топ 10 петима са евреи. Това са създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, бизнесмените Майкъл Блумбърг и Уорън Бъфет, съоснователят на Гугъл Лари Пейдж и притежателят на Oracle Лари Елисън.

Не във всички области обаче е по този начин, споделя още президентът на равините в Европа и показва атлетиката, футболът и селското стопанство, където евреите не ги бива. По-вероятно е да видите евреин на Луната, в сравнение с полето, - майтапи се той.

Според последните изследвания на Агенцията за човешки права към Европейски Съюз съвсем 30% от живеещите в Евросъюза евреи са били подложени на обиди, напън и даже гонене. Цели 85% пък смятат, че в страната им антисеметизмът е сериозен проблем. Почти една трета от евреите в страните от Европейски Съюз имат желание да заминат да живеят и работят другаде. Допитването е извършено наскоро в 12 страни на Европейски Съюз, в които живеят най-вече евреи - Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Испания, Швеция и Англия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР