Наистина е много студено, призна в ефира на бТВ проф.

...
Наистина е много студено, призна в ефира на бТВ проф.
Коментари Харесай

Проф. Рачев обяви кога идва края на зимата

Наистина е доста студено, призна в ефира на бТВ проф. Георги Рачев. Според него обаче студът ще отстъпи до шест дни. 

„ На Лазаровден ще завали над доста места в България. На Цветница ни чака шарено време със захлаждане към понеделник, вторник и сряда “, добави той

„ Повечето дъждове на Цветница ще са в Западна България, а в понеделник ще се изместят в Източна България. В Североизточна България предходната седмица имаше температури до минус 8 градуса на някои места – там реколтата от кайсии и праскови беше напълно компрометирана “, уточни проф. Рачев.

Сняг е валял в съдените ни Сърбия и Румъния, като покривката е била над 20 сантиметра.

„ Западна Сърбия и Североизточна Румъния отнесоха най-сериозните снеговалежи. В Румъния доближиха до 35 сантиметра, което е доста неповторимо за тази част от годината. Ние се измъкнахме тихичко. В планините натрупа хубава снежна завивка. Ще има за едно последно втурване. От неделя ще има най-малко нови 20 сантиметра до сряда. След това ще стане по-топло и съвсем влизаме в нормата. По-влажното и студено време завършва във вторник и сряда “, добави климатологът. До Великден на много места ще се изпълни месечната доза на преваляванията. Прекратяваме и негативните минимални температури, изключително в земеделските елементи на България “, изясни Георги Рачев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР