Нахутът е много полезен, затова смело го включвайте в менюто

...
Нахутът е много полезен, затова смело го включвайте в менюто
Коментари Харесай

Хем апетитно, хем и действа като лекарство: Супер вкусна супа, която предпазва от чревни паразити

Нахутът е доста потребен, по тази причина самоуверено го включвайте в менюто си. Той съдържа ненаситени мазнини, нишесте, захар, фосфор, сол, калий, калций, магнезий, стоманен оксид и витамини C и D. Подходящ е за хора, които правят тежък физически труд или страдат от астения, защото има способността да доставя тялото с огромно количество сила. Този естествен артикул има и диуретични свойства. Той оказва помощ за унищожаване на пикочната киселина и хлора от организма. В допълнение, нахутът се предлага при храносмилателна непълнота и съществуване на чревни паразити в организма.

В своята книга, лекар Жан Валнет разгласява рецепта за диуретична зеленчукова чорба, предоставена от фитотерапевта Анри Леклерк. За да си я приготвите, са ви нужни:

►1 литър вода
►100 грама нахут
►150 грама ечемик
►1/2 връзка магданоз

Изсипете водата в тенджера и оставете на котлона, с цел да заври. Добавете нахута и ечемика. Оставете течността да къкри на слаб огън в границите на 30 минути. След това премахнете и прибавете магданоза. Покрийте с похлупак за 10 минути и разделете на три равни порции. Консумирайте в границите на деня.

Може да се доверите и на масло от тиквени семки

Маслото от тиквени семки е богато на витамин A, E, C и K. Този естествен артикул съдържа повече от 60% наситени мастни киселини. Редовната консумация на масло от тиквено семе оказва помощ за облекчение на сърдечносъдови болести, контролиране равнището на холестерола, възстановяване на зрението, подсилване на имунитета и елиминиране на чревните паразити от организма.

Консумирате по 1 супена лъжица масло от тиквено семе заран на закуската и същото количество вечер на вечеря. Повтаряйте процедурата всеки ден в границите на 3 поредни месеца. По предпочитание може да добавяте масло от тиквено семе към супи, салати и други кулинарни произведения.

Забележка:
Ако страдате от доброкачествена хиперплазия, е належащо да се консултирате с лекуващ доктор, преди да предприемете лекуване с масло от тиквено семе.
Инфо: zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР