Нахлуването на Русия в Украйна е най-належащата и непосредствена заплаха

...
Нахлуването на Русия в Украйна е най-належащата и непосредствена заплаха
Коментари Харесай

Блинкен: Това е краят на стария световен ред. Една ера свършва и започва нова

Нахлуването на Русия в Украйна е най-належащата и непосредствена опасност за интернационалния ред, очакван от Хартата на Организация на обединените нации

" Това, през което прекосяваме сега, е повече от тестване за стабилността на международния ред, образуван след Студената война. Това е краят му “. Такова мнение изрази държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по време на конференция на университета Джонс Хопкинс, съобщи агенция Фокус.

По думите му, които той разгласява на страницата си в Х,  " експанзията на Русия в Украйна е най-належащата и непосредствена опасност за интернационалния ред, очакван от Хартата на Организация на обединените нации и нейните основополагащи правила на суверенитет, териториален интегритет и самостоятелност “.

Блинкен също по този начин показва, че  " в това време, Китайската национална република съставлява по-значителното дълготрайно предизвикателство, защото освен се стреми да оформи нов интернационален ред, само че от ден на ден разполага с разрастващата се икономическа, дипломатическа, военна и софтуерна мощност, с цел да направи тъкмо това “.

Тъй като тази конкуренция се разраства, доста страни преценят своите залози. Влиянието на недържавните участници нараства – от корпорации, през Неправителствени организации, до терористи, до транснационални незаконни организации – построяването на интернационално съдействие стана по-сложно “, отбелязва държавният секретар.

" Намираме се в това, което президентът Байдън назовава инфлексна точка – една епоха свършва и стартира нова. Решенията, които вземаме в този момент, ще оформят бъдещето за десетилетия напред. Съединените щати водят в този основен интервал от позиция на мощ “, акцентира той.

По думите му,  " нашите съперници имат радикално друга визия. Те виждат свят, избран от един единствен императив: опазване на режима и обогатяване. Където авторитаристите са свободни да управляват, принуждават и мачкат своите нации, съседи и всеки, който стои на пътя на тази всепоглъщаща цел.

Контрастът сред тези две визии не може да бъде по-очевиден. И залогът на конкуренцията сред тях не може да бъде по-висок. За света. И за американския народ “, написа първият посланик на Вашингтон.

" Повече от когато и да било в моя живот нашата вътрешна и външна политика са изцяло интегрирани. Нашето вътрешно възобновяване укрепва и е подсилено от американското водачество в света и това е мястото, където идва силата и задачата на американската дипломация.

В основата на нашата тактика е повторното ангажиране, възкръсване, преосмисляне на нашия максимален стратегически актив: съюзите и партньорствата на Америка. Ние работим целеустремено и незабавно, с цел да задълбочим, разтеглим и подредим нашите другари по нови способи, с цел да посрещнем определящите тествания на тази нововъзникваща епоха “, приключва държавният секретар на САЩ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР