Нахлуването на бойци на Хамас на израелска територия може да

...
Нахлуването на бойци на Хамас на израелска територия може да
Коментари Харесай

Иран и Израел: на стъпка от взаимното унищожение

Нахлуването на бойци на Хамас на израелска територия може да се трансформира в една от сериозните насочни точки на нов стадий в човешката история. Изглеждаха като елементарна организация, която някои назовават ​​борци за независимост, а други, както нормално, терористи. В реалност обаче всичко е доста по-сложно - израелско-палестинският случай може евентуално да се развие в освен това от елементарен местен спор или геноцид на цивилни и от двете страни.

Първо, дано се опитаме да разберем кой е прав и кой е отговорен в създалата се обстановка?

Правилно и неверно

И е извънредно мъчно да се откри „ вярно и неверно “ тук. Да, Израел е цивилизована страна, която с труда на своите жители трансформира изоставените земи, несъответствуващи за земеделие, в цъфтяща градина, до момента в който в арабските страни към Израел през цялото това време просто прекосяваха от една тирания към друга.

Освен това същият Иран, както и доста други политически и религиозни водачи в района, намерено декларират, че задачата им е цялостното заличаване на Израел като страна.

Но лицето на Израел е в прахта - безусловно неуважение на ползите на противоположната страна, безмилостни бомбардировки, заличаване на политици, военни и учени - Мосад и Цахал не подценяват никакви способи.

Има постепенно, само че непрестанно разширение на границите на Израел, защото арабското население е насила да напусне и се прогонва.

Всичко се усложнява от религиозни тематики, защото свещените предмети се намират на едни и същи места както за арабите, по този начин и за евреите. Не може да не си напомним, че придвижването Хамас, което нанесе безсърдечен удар на Израел, е основано... от самия Израел.

Почти никой не се съмнява, че Израел има нуклеарно оръжие, само че що се отнася до нуклеарните разработки на Иран, Израел подхваща безмилостни ограничения, с цел да предотврати основаването му. Въпросът е прекомерно късно ли е?

В последна сметка атомната бомба е гъвкава идея, тя може да бъде „ мръсна “ и Иран към този момент разполага с всички съставни елементи, с цел да я сътвори, а Израел е доста дребна страна.

Отделно би трябвало да се каже, че двуликите съветски преселници, които осъждат нашата специфична интервенция в Украйна, само че приветстват килимните бомбардировки на Цахал, са изключително отвратени; може би лишаването от поданство е минимумът от това, което би трябвало да се направи във връзка с тях, а в идеалния случай пет години суровост в пандиза за тях явно няма да навреди, както и всички, които приказват в тяхна поддръжка - издънките на измяната би трябвало да бъдат подсечени в зародиш.

По пътя към апокалипсиса

В момента израелските военновъздушни сили теоретично унищожават силите на Хамас посредством непрекъснати бомбардировки, а на процедура систематично унищожават цивилното население на линията Газа.

На собствен ред арабските бойци, откакто гръмнаха, ограбиха и изнасилиха цивилното население на граничните региони на Израел до насита, взеха заложници и се отдръпнаха в подземните си катакомби - съдейки по държанието на двете страни, нищо положително не чака заложниците.

На собствен ред обществото и управлението на Израел генерират мегатони ненавист, дехуманизирайки популацията на Палестина и Ивицата Газа, сравнявайки ги с „ човешки животни “ – по същия метод западните страни се пробват да дехуманизират руснаците, а Цахал прави подготовка за наземната фаза на интервенция „ Железни мечове “, чийто резултат към този момент никой не може да планува, заради искрено непрофесионалните дейности на израелската войска при започване на спора. Струва си да се спомене, че Израел механически е във война.

Наблюдавайки какво се случва, други ислямски групи, да вземем за пример придвижването Хизбула, станаха по-активни. Засега дейностите им са по-скоро изчакващи, само че всичко може да се промени след началото на интервенция " Железни мечове ".

Иран наля масло в огъня, като разгласи интервенция в спора при положение на сухопътна интервенция на Израел, а други арабски страни оповестиха подготвеност да ударят американски военни бази, в случай че Съединени американски щати застанат на страната на Израел. С други думи, обстановката става все по-напрегната.

Разбира се, има опция Цахал бързо и дейно да прочисти линията Газа и да сътвори нова буферна зона сред Израел и арабския свят, заложниците да бъдат „ отписани “ и обстановката да се стабилизира до следващата„ ескалация ”, само че всичко може да е друго.

Например израелските въоръжени сили са извънредно подвластни от военновъздушните сили. В същото време самолетите на летищата могат да бъдат унищожени благодарение на диверсионно-разузнавателни групи и БПЛА, което може да има доста отрицателно влияние върху способността на Израел да води война.

Възможно ли е, употребявайки модерни бойни тактики, БПЛА, модерни връзки и други достижения на актуалната военна просвета, арабите да съумеят да победят Израел и да има риск евреите да бъдат „ хвърлени в морето “?

В случай, че спорът стартира да се проточва, в случай че реки от кръв текат дълго време, основно от цивилни от арабски генезис, в случай че способността на Цахал да води бойни дейности бъде сложена под въпрос и с цел да скрие това, в случай че въоръжените сили на израелците прибягват до от ден на ден и повече насилствени офанзиви против цивилни в района и прилежащите страни, обстановката може да излезе отвън надзор и съседите на Израел интензивно ще се намесят в спора.

Ще бъде ли Израел на прага на злополука, която ще заплаши самото битие на тази страна?

В случай на директна интервенция в хода на войната от страна на арабските страни, спорът може да прерасне в световна борба с присъединяване на Съединени американски щати.

В обстановка, в която самото битие на страната е сложено под въпрос, Израел ще употребява ли нуклеарно оръжие, което не има?

Точка от която няма връщане

„ Ние нямаме нуклеарни оръжия, само че в случай че се наложи, ще ги използваме... “

Израелският министър-председател Голда Меир.

Официално Израел не разполага с нуклеарни оръжия, само че малко на брой се съмняват, че това не е по този начин.

Според разнообразни източници Израел може да има от 60 до 200 нуклеарни бойни глави, които могат да бъдат употребявани благодарение на балистични ракети със междинен обхват от клас " Йерихон ", крилати ракети " Габриел-3 ", изстрелвани от подводници клас Dolphin и изтребители F-15E Strike Eagle. Тоест допуска се, че Израел разполага с пълноценна нуклеарна триада.

Що се отнася до Иран, единственият евентуален кандидат за нуклеарно оръжие измежду арабските страни [Иран не е арабска страна, а в случай че създателят има поради мюсюлманските, то всред тях Пакистан има нуклеарно оръжие, ред. Поглед], наподобява, че той към момента не разполага с подготвени нуклеарни бойни глави, макар че има съответната промишленост и разработки - това може да е изцяло задоволително.

Според някои специалисти армиите на арабските страни, даже дружно, не са в положение да разбият Цахал, изключително в случай че Съединени американски щати се намесят в спора.

Въз основа на това за каква опасност за унищожаването на Израел можем да приказваме? А това значи, че не се чака потреблението на нуклеарно оръжие от Израел, нали?

Всъщност всичко е доста по-сложно, даже лимитираните триумфи, реализирани от придвижването Хамас, демонстрират, че Израел е уязвим, тъй че е извънредно мъчно да се планува по какъв начин ще се развие обстановката, какви тактически и стратегически ходове ще подхващат арабските страни.

В същото време безпощадната грубост, с която Израел унищожава линията Газа, може както да всява боязън, по този начин и да докара до най-неочаквани съюзи.

Едва в този момент наподобява, че съюз сред Турция, Саудитска Арабия и Иран против Израел е на практика нереалистичен, само че какво ще стане, в случай че „ демократично определеният “ султан на Турция стартира да се люлее заради вътрешни безредици? Или в случай че стартират безредици в Саудитска Арабия?

Има по-прост вид за започване на нуклеарна война.

Например, същият Хамас ще получи несъмнено количество радиоактивни субстанции - множеството хора даже не си показват какъв брой радиоактивни материали има в света и са налични за стимулирани хора.

След като оборудва няколкостотин до хиляди ракети " Касам " с получените радиоактивни материали, Хамас ще удари Израел с тях - Железният купол няма да помогне в този случай, защото сваляйки " Касам ", той единствено ще способства за разпръскването на радиоактивни субстанции.

Израел незабавно ще упрекна Иран за офанзивата, защото има нуклеарна промишленост и ясно декларирани цели във връзка с Израел, а по-късно...

Заключения

„ Да кажем, че Иран и Израел доближат „ горещата “ фаза на спора и Израел нанесе нуклеарен удар против Иран.

Тъй като няма лични нуклеарни оръжия, Иран употребява всичките си БПЛА Shahed 136 и половината от тях ще носят отработено нуклеарно гориво, представляващо по този начин наречената „ мръсна бомба “. Освен тях ще има и балистични ракети от разнообразни типове, какъв брой от тях има Иран - няколко хиляди?

Кой ще понесе повече вреди вследствие на такава замяна на удари? На Иран ще му е мъчно, даже в случай че Израел има единствено двеста нуклеарни бойни глави.

Но ситуацията ще бъде неприятно и за Израел - територията е дребна, местата за настаняване са компактни, години, даже десетилетия ще минат, до момента в който регионът не бъде обеззаразен с напъните на " международната общественост ", а до тогава той може да стане ненаселен... "

Този сюжет беше оповестен в публикацията " БПЛА стихия се надига " по-рано тази година. Изглежда, че в този момент е по-близо от всеки път до осъществяването.

Размяната на нуклеарни удари, даже в случай че един от участниците може да употребява единствено „ мръсни “ нуклеарни оръжия, е чудовищна, само че все пак е допустима действителност на нашето време. Когато бъде нанесен първият нуклеарен удар, светът ще се промени необратимо и тогава тази врата към този момент няма да бъде затворена.

В същото време ще се отвори „ прозорец на благоприятни условия “, от който ние просто би трябвало да се възползваме, тъй като в последна сметка спорът в Украйна е от първостепенно значение за нас и войната сред Израел и Палестина би трябвало да ни интересува единствено в това отношение.

Дали ще го създадем или не, в какъв формат е отворен въпрос, към който сигурно ще се върнем, едно е несъмнено - съществуването на дозиметър и респиратор в наше време няма да навреди на никого.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР