Нахлуване в Украйна, от гледна точка на Русия, ще бъде

...
Нахлуване в Украйна, от гледна точка на Русия, ще бъде
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Нахлуване в Украйна, от гледна точка на Русия, ще бъде болезнено, жестоко и кърваво дело

Нахлуване в Украйна, от позиция на Русия, ще бъде мъчително, грубо и кърваво дело.

Русия рискува да сътвори " нова Чечня ", в случай че нахлуе в Украйна, съобщи в през днешния ден английският министър-председател Борис Джонсън, предупреждавайки за нескончаем и яростен спор там.

Джонсън съобщи, че не счита, че нашествието е неизбежна, макар " мрачните " сведения за скупчването на съветски сили по границата с Украйна. Но " навлизане в Украйна, от позиция на Русия, ще бъде мъчително, грубо и кърваво дело. "

" Мисля, че е доста значимо хората в Русия да схванат, че това може да бъде нова Чечня ".

Коментарите на Джонсън повтарят тези на външния му министър Лиз Тръс в Сидни предходната седмица, където тя съобщи, че президентът Владимир Путин " не е научил уроците на историята ".

" Нахлуването ще докара единствено до извънредно тресавище и човешки жертви, както знаем от съветско-афганистанската война и спора в Чечения ", сподели тя, представена от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

В събота английското външно министерство съобщи, че разполага с информация, че Кремъл се пробва да сложи проруски водач в Киев, което е необикновена дипломатическа стъпка.

От там не оповестиха детайлности за доказателствата, които американски чиновник назова " надълбоко притеснителни ". Русия отхвърли изказванията като " дезинформация ".

Англия е измежду дребното западни страни, които са изпратили оръжия в Украйна и упорстват за строги стопански наказания при положение на съветско навлизане.

Джонсън съобщи, че Англия следи деликатно протичащото се с Украйна и поддържа нейния териториален суверенитет, като предизвести, че съветската експанзия няма да бъде " безнаказана ".

Официалният представител на министър-председателя съобщи настрана: " Няма безусловно никакви проекти за изпращане на английски бойни елементи в Украйна. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР