Нахлу студен въздух, който ще се задържи над района на

...
Нахлу студен въздух, който ще се задържи над района на
Коментари Харесай

Боряна Маркова: Очакват се температури до минус 13 градуса през нощта

Нахлу леден въздух, който ще се задържи над региона на Балканския полуостров, но последователно ще стартира леко стопляне. Това сподели в предаването " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “  дежурният синоптик Боряна Маркова. През идващите дни денем температурите ще се покачат с към 2 градуса, само че през нощта ще остават под нулата. Очакват се температури до минус 13 градуса. 

Синоптикът разясни, че кодовете са свързани с краткосрочната прогноза и тя трябва да се следи всекидневно. Например, за на следващия ден отново ще има код за ниски температури през нощта. Затова се обръща внимание на жителите за това, че температурите ще са от минус 8 до минус 13 градуса през нощта и трябва да внимават за това. 

Обилни снеговалежи в идващите 7 дни не се чакам. В неделния ден, на обособени места може да има слаби превалявани от сняг и тогава се чака и леко увеличаване напразно. В идващите 7 дни налягането ще се покачва, повече слънчеви часове се чакат денем, както и леко стопляне.

Трябва да се внимава за намалената видимост и мъгла по пътищата, особено в низините и долините.

" До 22 март сме си в зимния период и не трябва да подценяваме времето, даже да има стопляне. След всяко такова, идва захлаждане, по тази причина трябва да сме готови. Винаги са възможни снеговалежи, дъждове и всички опасни феномени, които съпътстват зимния интервал ", сподели още Боряна Маркова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР