Нагреваемите цигари на Филип Морис са предназначени за пушачи, които

...
Нагреваемите цигари на Филип Морис са предназначени за пушачи, които
Коментари Харесай

"Филип Морис" иска пушачите да минат на нагреваеми цигари

Нагреваемите цигари на " Филип Морис " са предопределени за пушачи, които да минат напълно на тях. Те доставят същите количества никотин, само че с доста по-малко токсични субстанции.

Това изясни пред български медии доктор Жизел Бейкър, световен шеф по научните въпроси за " Филип Морис Интернешънъл ". " Този артикул оказва помощ на пушачите да се откажат от елементарните цигари. IQOS не са за непушачи, нито за нови пушачи, или за хора, които биха се отказали от пушенето другояче ", сподели тя.

Според проучванията парата, формирана от системата за нагряване на тютюн IQOS, съдържа по-малко токсични субстанции от цигарения пушек. Резултатите от извършените до момента 18 неклинични и 10 клинични изпитвания на " Филип Морис " демонстрират, че при използването на IQOS се отделят 95% по-малко нездравословни субстанции, в сравнение с в дима на цигара и няма твърди въглеродни наночастици.

В същото време IQOS доставя никотин в централизация, съпоставима с тази в стандартните цигари, което значи, че пушачите могат напълно да преминат на тях, без риск да се върнат обратно, изясни доктор Бейкър.

" Естествено, за всеки пушач най-хубавият избор е да се откаже въобще да пуши. (...) Но това, което се случва при IQOS, е доста по-добра алтернатива, в сравнение с да се продължи стандартното пушене ", сподели тя.

Ако всички пушачи спрат да пушат...

Според математически модел, създаден от " Филип Морис ", в случай че всички пушачи в Съединени американски щати преминат на IQOS, смъртността от болести, свързани с пушенето, би намаляла с сред 517 хиляди и 780 хиляди души. Моделът се базира на епидемологичните данни за Съединени американски щати за 20-годишен интервал от 1990 година до 2009 година и се преглеждат разнообразни сюжети за това по какъв начин прекъсването на пушенето или прекосяването на " артикули с понижен риск " би се отразило на здравето на хората.

Моделът стъпва на калкулации, че в случай че всички пушачи в Америка спрат да пушат, в границите на 20 години смъртността би намаляла с 26% (935 хиляди души). А в случай че продуктите с понижен риск заменят изцяло цигарите, смъртността ще намалее с сред 517 хиляди и 780 хиляди души.

Какво споделя Американската организация по храните

През април тя позволи продажбата на IQOS в Америка, само че категорично посочи, че към момента не е взела решение дали да разреши те да бъдат рекламирани с формулировки, че заплахата от тях е по-малка, в сравнение с от стандартните цигари.

Изследванията на Агенцията са удостоверили, че аерозолът на IQOS съдържа по-малко токсични химикали от цигарения пушек и че доста от присъстващите са на по-ниски равнища. Например излагането на въглероден окис от IQOS е сравнимо с това на околната среда, а равнищата на акролеин (пропенал) и формалдехид са надлежно от 89% до 95% и 66% до 91% по-ниски, в сравнение с при елементарни цигари. Данните от изследванията на организацията и " Филип Морис " се разграничават, само че съгласно държавния орган разликите са незначителни и се дължат на методологиите на другите проучвания.

Агенцията обаче акцентира, че опцията за пристрастяване към нагреваемите цигари е същата, каквато и към елементарните. Заради идентичните равнища на никотин обаче преходът е елементарен.

Според нея наличните данни демонстрират " капацитет за сравнителни изгоди " при цялостно прекосяване към нагреваеми цигари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР